PIKSI OPTUŽIO DŽAJIĆA: Pare je delio sa menadžerima, dizao velike kredite i klub vodio od kuće

PIKSI OPTUŽIO DŽAJIĆA: Pare je delio sa menadžerima, dizao velike kredite i klub vodio od kuće

17 jula 2014

sp-piksi_620x0U drugom delu intervjua za “Informer” Dragan Stojković Piksi je otkrio i neke novosti vezane za transfer Nikole Žigića, ali i Milana Biševca. Peta “Zvezdina zvezda” je optužila treću, odnosno Dragan Džajića, gde je objasnio na koji je način delio novac sa menadžerima i dizao nenormalne kredite…

– Polovina para od transfera Žigića bila je obećana Ćalasanu koji je bio u dilu sa Džajićem o podeli novca. Video sam SMS poruke koje je Džajić poslao Ćalasanu i one to potvrđuju. Ćalasan je bio vlasnik 50 odsto prava na Žigića i takav ugovor sa Džajićem je sklopio pre mog dolaska. Ja sa tim nemam veze. Tu podelu prava od prodaje igrača po sistemu 50-50 uveo je Džajić. Ja to nisam radio, niti bih. Ipak, ugovore koje sam zatekao sam morao da poštujem. Pristali smo na prodaju od ukupno šest miliona evra, od čega je pet odsto (300 hiljada) otišlo Žigićevom matičnom klubu. Ostalo je 5,7 miliona i dogovorena je dinamika isplate. Prva tranša, septembar ili oktobar 2006. godine, iznosi 1.700.000 evra, a druga tranša sledeće godine u isto vreme 1.400.000. Sledeća 1.300.000 kolika je bila i četvrta. Te rate je Zvezda trebalo da podeli sa Ćalasanovom agencijom „Mundijal Vas“. Zvezda je bila dužna da od svake rate Ćalasanu da 50 odsto i s obzirom na kredite i nenormalna zaduženja koja sam nasledio, uspeli smo da platimo samo deo prve rate. Od 850 hiljada dali smo mu između 500 i 550 hiljada evra, počinje drugi deo ispovesti Dragan Stojković Piksi za “Informer”

Kada misli o nenoramlnom zaduženju Stojković misli na….

– Na dan 15. jula 2006. godine neto kreditno zaduženje kluba je bilo 7.825.000 evra, a posle dva i po meseca dobio sam informaciju od finansijske komisije da je dug oko 11 miliona. Pomerio sam stolicu uz zid da ne bih pao. Pitao sam otkuda još tri miliona, i rečeno mi je da su stigle još neke fakture…

Po sličnom principu Džajić je prodao i Milana Biševca…

– To je takođe odradio Dragan Džajić, samo sa Acom Bulićem. Biševac je prodat za 4,1 miliona evra, a matičnom klubu je otišlo pet odsto. Zvezdi je ostalo 3.800.000 evra, menadžerska agencija je dobila proviziju. Zvezdi je ostalo 1,7 miliona, a drugu polovinu dobio je Bulić. Kada sam čuo da priča da je ostavio klub sa dva miliona evra u plusu šokirao sam se. Tvrdim da je to laž. Bruka i sramota i za medije koji to pišu i za ljude koji u to veruju – objasnio je Stojković uz pojašnjenje nastanka duga od 11 miliona evra.

Piksi je otkrio i kakve je to kredite podizao Džajić.

– Kamen oko vrata je bio kredit od 7.050.000 evra koji je kod Meridijan banke uzeo Džajić, mesec i po pre mog dolaska, u maju 2006. Kamatna stopa je bila 17 odsto, što je van pameti. Postojao je i kredit kod Komercijalne banke, sa kamatom od 16-17 odsto. U Meridijan banci su mi rekli da Džajića niko nije tukao po ušima da uzme kredit. Uslovi banke su mu bili saopšteni, a on je prihvatio jer mu je kredit bio potreban. Džajić je fizički napustio „Marakanu“ u oktobru 2005. godine, ali se vodio kao predsednik do mog dolaska. U dokumentaciji nije postojala njegova ostavka. Nije postavljen ni vršilac dužnosti ni novi predsednik, već neka komisija. Klub je vodio iz kuće.

Stojković je istakao i zbog čega je ćutao sve do danas i koliko je poštovao Dragana Džajića.

– Očigledno su morali da se očiste, a meni su narodski rečeno zavukli. Morao sam da platim 1,3 miliona evra kamate na taj kredit. Glavnicu nisam mogao da pipnem. Moja ogromna greška je bilo ćutanje o dugu, ali sam znao da ću tako da direktno prozovem Džajića. Zbog poštovanja prema njemu odlučio sam da ćutim. Inače, način njegovog hapšenja me je iznenadio. Bilo je ružno i nije mi bilo drago kada sam ga video sa lisicama. Država je tu pogrešila.

Na kraju je Piksi priznao i koliki je bio dug kada je on odlazio iz Zvezde

– Kada sam otišao dug je bio između 12 i 13 miliona, a sada me optužuju da sam zadužio klub sa 15 ili 20 miliona. To je naučna fantastika. Kada je reč o transferima, nisu bili veliki, Osim toga, novacne dobijate odjednom. Objasnio sam da se novac od igrača često deli sa menadžerima, zaključio jeDragan Stojković u intervjuu za “Informer”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *