„Пирате са Кариба“ за пет дана видело 32.000 људи

„Pirate sa Kariba“ za pet dana videlo 32.000 ljudi

1 juna 2017

Peti nastavak franšize „Pirati sa Kariba“ – „Salazarova osveta“ u prvih pet dana prikazivanja na teritoriji Srbije i Crne Gore videlo je skoro 32.000 ljudi, saopštio je danas distributer „Paramaunt“.

„Pirati sa Kariba“ jedna je od najuspešnijih i najvoljenijih filmskih franšiza, a Džoni Dep ponovo je u ulozi omiljenog pirata kapetana Džeka Speroua.

Uz njega tu su i Havijer Bardem, Džefri Raš, mladi glumci Kaja Skodelario i Brenton Tvejts, kao i Orlando Blum i Kira Najtli koji su prethodnim filmovima udahnuli specijalnu emociju.

U petom nastavku uzbudljive avanture kapetana Džeka će zapljusnuti talas nesreće kad smrtonosni mornari duhovi, predvođeni zastrašujućim kapetanom Salazarom (Havijer Bardem) pobegnu iz Đavoljeg Trougla, odlučni u nameri da pobiju sve pirate na moru, a posebno Džeka.

Džekova jedina nada leži u legendarnom Posejdonovom trozupcu, ali da bi ga pronašao, moraće teška srca da sklopi savez s Karinom Smit (Kaja Skodelario), genijalnim i prelepim astronomom, i Henrijem (Brenton Tvejts), tvrdoglavim mladim mornarom iz Kraljevske mornarice.

Na čelu Galeba na umoru, njegovog malog i oronulog broda, kapetan Džek traži ne samo da promeni svoju zlu kob, već i da spasi svoj život od najstrašnijeg i najzlobnijeg neprijatelja kog je ikad imao.

U produkciji Džerija Brukhajmera i režiji Joakima Reninga i Espena Senberga, „Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“ donosi novu uzbudljivu priču sa otvorenog mora prožetu elementima fantazije, humora i akcije.

Premijerom „Pirata sa Kariba – Tajna Crnog bisera“ 2003. godine, nastala je franšiza Džerija Brukhajmera, jedna od najuspešnijih u istoriji studija „Walt Disney“.

Usledidi su „Tajna škrinje“ (2006), „Na kraju sveta“ (2007) i „Na čudnim plimama“ (2011).

Zajedno, ta četiri filma su zaradila 3.7 milijardi dolara na blagajnama širom sveta, ali još važnije je što su inspirisali i očarali publiku svih generacija širom sveta.

„Kad smo snimali prvi film, mogli smo samo da sanjamo da će nas on ovako daleko odvesti“, komentariše Brukhajmer.

„Bila je velika privilegija raditi na filmu, a to dugujemo velikim umetnicima sa obe strane kamere koji su radili na filmovima “Pirati sa Kariba“, ali i publici širom sveta koja ih je tako zavolela. Oduvek smo želeli samo da ih zabavimo, da ih odvedemo u drugačije svetove na par sati, nismo mogli da pretpostavimo da ćemo držati čitavih 15 godina“, rekao je Brukhajmer i dodao uz smeh „izgleda da nam svima prija ovaj piratski život“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *