Pirot: Duševni bolesnik napao direktorku Centra za socijalni rad

Pirot: Duševni bolesnik napao direktorku Centra za socijalni rad

4 jula 2013

policija-autoPsihijatrijski bolesnik, korisnik Centra za socijalni rad u Pirotu, vređao je i napao direktorku ustanove Mariju Vasić. Intervenisala je i policija, koja je sprečila veći incident, a napadač je smešten na Odeljenje psihijatrije, saznaje “Blic“. To je poslednji u nizu ozbiljnijih slučajeva izliva besa na zaposlene u Centru za socijalni rad koji nema nikakvo obezbeđenje.

“Upao je u kancelariju vidno razdražen i počeo da preti da će da me ubije i da će da me zadavi ako mu ne dam novac. Udarao je o sto, a sve to je praćeno vulgarnim psovkama. Reč je o osobi koja prima socijalnu pomoć kod nas. Prethodnog dana je dobio jednokratnu pomoć za kupovinu lekova i ishranu. Njega zaposleni u Centru dobro znaju i stalno mu izlaze u susret. Na sreću, nisam bila sama u kancelariji, već sa jednom našom saradnicom“, prepričava događaj Vasićeva.

Ona kaže da je napadač urlao u kancelariji nekoliko minuta, da joj je prilazio i unosio joj se u lice. “Vrlo brzo je došla interventna patrola policije i Hitna služba. Uspeli su da ga savladaju teškom mukom“, kaže Vasićeva. Vasićeva ponavlja da je on uvek lepo primljen u Centru i da je reč o njiihovom dugodišnjem korisniku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *