ЗАХТЕВ РУСИЈИ! „Русија да врати војску на аеродром у Приштини и чува Србе“

ZAHTEV RUSIJI! „Rusija da vrati vojsku na aerodrom u Prištini i čuva Srbe“

22 februara 2017

632472_1109659676_f

Povodom najavljenog ponovnog pokretanja redovne aviolinije Beograd-Priština, Bratislav Jugović, kandidat za predsednika Srbije i bivši potpredsednik Pokreta socijalista, uputio je zvanično pismo Aleksandru Čepurinu, ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji u kome je zatražio da Rusija i predsednik Vladimir Putin razmotre mogućnost povratka dela ruskog vojnog kontigenta na aerodrom u Prištini.

Viševekovno prijateljstvo ruskog i srpskog naroda, navodi Jugović u pismu, dokazano je kad god je Srbiji bilo teško – i u vojnim ali i u diplomatskim naporima Rusije da pomognu Srbiji u očuvanju njenog nacionalnog identiteta. Još uvek nam je svima u sećanju brilijantan 600-kilometarski marš ruskog vojnog konvoja sa 200 ruskih vojnika iz Bosne do aerodroma Slatina u Prištini, kada su juna 1999. godine pretekli NATO snage koje su se tada nalazile na mnogo manjoj udaljenosti u Makedoniji.

Takođe, i rukovodstvo Srbije bi se moglo pozvati na tačku 6. Anexa II rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija, prema kojoj se omogućava da minimalno 200 a najviše 999 pripadnika srpskih snaga bezbednosti boravi na teritoriji Kosova i Metohije. Deo tih snaga bi mogao da, uz ruski kontigent, boravi na aerodromu Priština i time dodatno osigura bezbednost Srba i drugih naroda u južnoj srpskoj pokrajini – zaključio je Jugović u pismu.

KOMENTARI7 komentara

 1. Trifun says:

  Nema Srbija nikoga na vlasti ko bi smio ili htio da uputi takvu molbu. Njima upravljaju nacisiti iz Belrina koji se lukavo smiju iza zavjese i vuku konce naseg unistenja, ne samo kao drzave nego kao i naroda na Balkanu. U tome im Beograd oberucke pomaze a srpski narod potpomaze svojim sluganjstvom, kukaviclukom i nepostovanjem samog sebe.

  • test says:

   Tako je Trifune. Ovo su samo pred-izborne varke za naivne Srbe. Do sada vuciceva vlada nije niti jednom spomenula rezoluciju UN nego stvaraju si-ptarsku drzavu!

  • Dondon says:

   Pa kako da posalju nasu Vojsku kad bi ih pobili ko glinene golubove.

 2. Beli Orao says:

  Najzad mlad čovek se budi ,budite se Srbi ,budite bilo je i krajnje vrijeme!!!

 3. Gojko says:

  Zar nije neumesno prenositi nebulozne izjave ovog ludaka.oni da su mislili ostati nebi odlazili.

 4. marinko says:

  dok komunjare i jugosloveni bez nacije napadaju srbe u c, gori albanci i bosnjaci i hrvati se vesele i jacaju svoje pozicije una srbskoj zemlji i c, gori komunisti milini su objavili rat srbima u regujonu srbi se ne javljaju nacije rastu nove

 5. Svašta ponešto says:

  Što bi oni da ostanu na Kosovu kada su tada bili izdajnici u Beogradu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *