ПИСМО КОЈЕ ЈЕ ЗАПАЛИЛО РЕГИОН: Ево шта је Мило Ђукановић писао ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ! (ФОТО)

PISMO KOJE JE ZAPALILO REGION: Evo šta je Milo Đukanović pisao PATRIJARHU PAVLU! (FOTO)

22 maja 2020

Na društvenim mrežama objavljeno je pismo predsednika Crne Gore Mila Đukanovića koje je 1993. godine uputio tadašnjem srpskom patrijarhu Pavlu.

Đukanović se u pismu na ćirilici ograđuje od delovanja nepriznate crnogorske crkve i uverava patrijarha Pavla da Vlada Crne Gore čini sve da očuva nepovredivost unutrašnjeg ustrojstva i života Srpske pravoslavne crkve.

KOMENTARI11 komentara

 1. Evandjelist says:

  I sada je sve to samo suprotno, malo radi promene, da vidimo da li je pravoslavnim hrišćanima važniji Bog i bratstvo od samih crkvenih objekata koji su svijetinje, ali je svakako bratstvo još svetije, Bog Otac, i Sin njegov poslanik a naš Gospod i Spasitelj Isus Hristos jesu svetiji od svake svetinje. I nije li Božije vlasništvo koje je sagradio u nama hram Njegov. Jer Sveto Pismo reče:"Ne znate li da ste vi taj hram Božiji?" Hoće reći da kada se Bog useli u nas Duhom Svojim mi sami postajemo Njegov najsvetiji hram. Očigledno da se u Milu ništa božanskog nije uselilo, ali ako jeste u nas i našu braću crnogorce, onda čemu tolka frka? Bogu su i nebesa mala, a hoće li se useliti u rukotvorenu građevinu? Međutim u čoveka se hoće useliti i Njemu stoga nema veće svetinje od čoveka kojeg je i stvorio po Svom obličju, i zbog tog čoveka je poslao Sina svog jedinog od Oca rođenog da postrada radi naših grehova ne bi li se mi verom u tu ljubav Njegovog poslanstva spasili i prihvatili Hrista. A sam Hristos reče:"Poznaće vas da ste moji ako se međusobno ljubite." Ako se međusobno ne volimo i krvimo se, onda je baš sve zaludno, i hrišćanstvo i pravoslavlje i Božija ljubav prema nama. Jer je i ovo pisano:"Ako ne ljubiš bližnjeg svog kojeg vidiš, kako ćeš ljubiti Boga kojeg ne vidiš?" Dakle ne budimo licemeri, ne može nas neki Milo zavaditi i mi da izginemo radi rukotvorenih građevina, ako su svetinje onda su to svetinje svim ljudima, ali ako se tu umeša neki čovek koji nije svet već gramziv, naučiće takvog i sam Bog, to je mislim isto stav i našeg svetog čoveka Amfilohija, svetinje svakako znače, ali ljubav prema bratu je svakako svetija, mislim da kroz Amfilohija idemo do Hristove pobede, iako je sve postalo i preveliko iskušenje. Svetinje su svete nama ljudima, a Bogu je čovek svetinja, i taj čovek treba da je svet i da je čovek vere Hristove.

  • VRSK says:

   Ne prdi časti ti

 2. Milan says:

  Morao je i patrijarh Pavle da ustane iz mrtvih zbog ovog sataniste. Dobro je da su sačuvali to pismo. Znači car Milo vezuje konja kako mu gazda djavo kaže.

  • Slobodanka says:

   Gazda "djavo" zna se ko je i odavno on usmerava Mila, ne samo da radi na štetu Crne Gore kao što radi, nego odavno on radi i to direktno na štetu Srbije. Verovatno i dan danas koliko god može. S kim sve danas je Milo u sprezi u Srbiji, to bi trebalo saseći. Crnogorske instalacije po Srbiji radile su po instrukcijama britanskih i američkih službi još 90-tih. Za malo detaljnije informisanje pronadjite tekst: MILOGORCI UPLELI PRSTE! BRITANSKI ŠPIJUNI RUŠILI SRBIJU: Agenti MI6 vršljali po našoj zemlji sa Đukanovićevim saradnikom! ... Još žalosnije je što uz velike napore naroda u Crnoj Gori, Milo možda i ode sa vlasti, ali da li će te iste službe opet da instaliraju svog čoveka. Čemu onda borba i moguće žrtve tog naroda? Duško Knežević sedi u V. Britaniji dok iznosi optužbe protiv Mila. o svoj prilici Velika Britanija opet ima šansu da bude glavna kuma. A naš lutak poznati je djak Toni Blera. Lele.

   • Slobodanka says:

    ... Po svoj prilici V. Britanija opet ima šansu da bude glavna kuma. ...

 3. persida says:

  Pas reko, pas poreko. Sta je tu novo?

 4. Gardista says:

  Tada je Milo bio normalniji, svez na sceni, nejak u podzemlju. Pratio vrednosti čoveka i znao da je Srpskog porekla i tako je bilo sve do jednog dana dok se nije probudio i shvatio da je peder. Od tog dana kad je usao u igru, covek se od siline posla savio, blago ka napred i hoda kao usran, jer mu je nato i albanski milje, stavio oklasinu u zadnji deo tela gde prestaje moral. Od tog dana Milo reaguje na klimatske promene i zaokretanje oklasine od strane jaceg mentorskog pola, te zbog navedenog mu se i vid ukrstio.

 5. Evanđelje says:

  Eto, i sada je sve to samo suprotno, malo radi promene, da vidimo da li je pravoslavnim hrišćanima važniji Bog i bratstvo od samih crkvenih objekata koji su svijetinje, ali je svakako bratstvo još svetije, Bog Otac, i Sin njegov poslanik a naš Gospod i Spasitelj Isus Hristos jesu svetiji od svake svetinje. I nije li Božije vlasništvo koje je sagradio u nama hram Njegov. Jer Sveto Pismo reče:"Ne znate li da ste vi taj hram Božiji?" Hoće reći da kada se Bog useli u nas Duhom Svojim mi sami postajemo Njegov najsvetiji hram. Očigledno da se u Milu ništa božanskog nije uselilo, ali ako jeste u nas i našu braću crnogorce, onda čemu tolka frka? Bogu su i nebesa mala, a hoće li se useliti u rukotvorenu građevinu? Međutim u čoveka se hoće useliti i Njemu stoga nema veće svetinje od čoveka kojeg je i stvorio po Svom obličju, i zbog tog čoveka je poslao Sina svog jedinog od Oca rođenog da postrada radi naših grehova ne bi li se mi verom u tu ljubav Njegovog poslanstva spasili i prihvatili Hrista. A sam Hristos reče:"Poznaće vas da ste moji ako se međusobno ljubite." Ako se međusobno ne volimo i krvimo se, onda je baš sve zaludno, i hrišćanstvo i pravoslavlje i Božija ljubav prema nama. Jer je i ovo pisano:"Ako ne ljubiš bližnjeg svog kojeg vidiš, kako ćeš ljubiti Boga kojeg ne vidiš?" Dakle ne budimo licemeri, ne može nas neki Milo zavaditi i mi da izginemo radi rukotvorenih građevina, ako su svetinje onda su to svetinje svim ljudima, ali ako se tu umeša neki čovek koji nije svet već gramziv, naučiće takvog i sam Bog, to je mislim isto stav i našeg svetog čoveka Amfilohija, svetinje svakako znače, ali ljubav prema bratu je svakako svetija, mislim da kroz Amfilohija idemo do Hristove pobede, iako je sve postalo i preveliko iskušenje. Svetinje su svete nama ljudima, a Bogu je čovek svetinja, i taj čovek treba da je svet i da je čovek vere Hristove.

  • VRSK says:

   Bogumi nijesi glup...ne mnogo)))

 6. Za Srbiju says:

  Kakvo god mišljenje imao, svako je po "zakonu" i odluci nadležnog suda. Državnost svoje Montenegro "države" proslavlja trubeći po ulicama, kao da je pobedio na nekoj utakmici. Koja sprdnja.

 7. Roki says:

  Kakav god da je Milo, protiv deda Paje nije mogao ni onda, a da je živ, ne bi mogao ni danas. Problem je u tome što je sadašnji patrijarh potpuni trgovac. Nije Milo sisao vesla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *