ПИСМО МАЈКЕ ХЕРОЈА СА КОШАРА: Они који су помагали твојим убицама, данас су нам „пријатељи“!

PISMO MAJKE HEROJA SA KOŠARA: Oni koji su pomagali tvojim ubicama, danas su nam „prijatelji“!

24 juna 2017

Sine moj,

još jedna godišnjica, godišnjica tvog odlaska u vojsku. Danas je 23. juni, dan kada si sine, postao vojnik. Danas je devetnaest godina kako si obukao uniformu ondašnje Vojske Jugoslavije.

Danas, kada je tebi devetnaest godina kako si otišao u vojsku, vojnici NATO-a završavaju vežbu na teritorije Srbije. Oni koji su u vreme kada si ti sine, postao vojnik, uveliko pomagali šiptarske teroriste koji su upadali iz Albanije. Danas su nam sine „prijatelji”.

Nije to obična vežba, već ona prava… Mi i sve zemlje NATO-a oko nas. Svi oni, zajedno na jugu Srbije. Ambasador amerike je iskoristio da još jednom izrazi svoju zabrinutost što se u Nišu nalazi: Srpsko – ruski humanirarni centar, koji treba da dobije diplomaski status što naše rukovostvo uporno odlaže.

Ove godine, na dan kada je vojska morala da se povuče sa Košara, konačno država obeležila taj dan. Najzad je država javno, pred celom Srbijom i svetom, onim delom koji je hteo da čuje, javno priznala da se do sada stidila VAS, koji ste joj poklonili najvrednije što ste imali, svoje živote. Kao potvrdu tome otkriven je spomenik Tiboru Cerni, jednom od vojnika koje je poginuo na Košare, 7 meseci posle vas, poginulih 30.09.1998, godine. Otkrio spomenik i odmah otišo da se vidi sa prestavnicima NATO-a.

A da, spremaju da podignu spomenik vama koji ste pali na Košare. Spomenik koji je posvećen vama samo u nazivu. Zapravo kako izgleda to je spomenik onima koji su vas svo vreme ubijali. Vaša imena će biti ali tako da će moći da ih vide samo deca kada se zavuku unutar spomenika. Nikako da ih vidi svako ko priđe da pogleda spomenik.

Vajar koji ga radi, red je da sasluša svakoga ali spomenik mora da bude onakav kako ga je on zamislio. Nikako drugačije…

Znači da pod parolom vas HEROJA Košara spomenik dobijaju ustvari „ heroji“ koji su vas ubijali. Tako i spomenik izgleda sa tri vojnika od kojih je jedan nad Amerikom, drugi nad Evropom i treći ne znam gde su ga smestili…

Danas je u Srbiji „važan“ dan, danas je Srbija okupila sve državnike sveta, koji su hteli da dođu… Danas je inauguracija vođe Srbije. Čoveka koji baš zna sebi da ugodi… Priče od koje ćemo „dugo da živimo“. Naravno tu su svi njegovi prijatelji iz NATO-a.

Lozanka Radoičić

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Hvala ti Srpkinjo Majko.

 2. Pero Joksimovic says:

  Ne bih da budem prorok ali, imajući u vidu genocid nad srpskim narodom u izvođenju svih vladajućih garnitura posle angloameričkošvapskog petog oktobra, predviđam opštenarodni ustanak svega što se Srbom zove. Prokleti izrodi koji nam ovo uradiše i njihov nakot, svojim prokuvanim lobanjama, ukrasiće ćele-kulu na mestu današnje fontane...

 3. Pastrovic says:

  Srpske gnjide nemaju kad da zale za tvojim, i ne samo tvojim sinom. Srpske gnjide uzivaju kad ih NATOvci pljuju, a jos vise kad im isti aplaudiraju. Eto, nesrecna majko, ja ovo napisah tek toliko da znas da svi Srbi i nijesu Srbi. Tvoj je pocivsi sin bio Srbin, i za to je platio mladim zivotom. Daleko smo fizicki, ali dusom i umom nijesmo. Moras da istrajes, kako god da ti je tesko i da te je sramota od danasnjeg sramotnog srbstva.

 4. bane says:

  Važno je da mi pamtimo naše junake, ali i naše zlotvore. Doći će dan kada će ubice dece platiti za sve. Ako možemo to da ubrzamo malo, treba se potruditi...

 5. Trifun says:

  nece jos dugo trajati...naoruzavanje ce promijeniti sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *