ПИСМО ТУРЦИМА: Далеко вам лепа кућа! Ми Срби, добро знамо ко сте ви! Нека вас неко други мири са Русима!

PISMO TURCIMA: Daleko vam lepa kuća! Mi Srbi, dobro znamo ko ste vi! Neka vas neko drugi miri sa Rusima!

9 januara 2016

800x600_cele-kula

Piše: Radoje Andrić

Dragi Turci!

Dragi ste mi samo zato što smo vas se oslobodili i što nas deli nekoliko granica i država sa narodima koji su kao i mi, Srbi, bili vaši robovi. Mi 500 godina.

Uprkos tome, kao građanin Srbije, pripadnik evropskog naroda, srpskog, koji teži ulasku u Evropsku uniju – a čijoj vlasti na pamet ne pada da to moguće unijaćenje proveri referendumom, nemam ništa protiv vas.

Niti sam, i niti smo, ksenofobičan i ksenofobični prema vama.

Ali, nisam ni za, gledajući vas, ovako, iz zone kolektivnog pamćenja naroda kojim ste, kao svojim robljem, vladali pola milenijuma. Osetio sam to ”kolektivno pamćenje”, pod kožom, kada nam je, nedavno, u poseti bio vaš premijer, Ahmet Davutoglu. Uz veliko uvažavanje naših državnika, od njih je tražio ”da posreduju u odnosima Turske i Rusije”, u krizi nastaloj obaranjem ”suhoja”.

Otkud Davutogluu ideja da od Srba traži bilo šta? Otkud mu obraz – kada je moljen od naših državnika, da Turska ne prizna Kosovo kao državu na teritoriji Srbije? Otkuda tolika bahatost, drskost, kada je turski predsednik Taip Redžep Erdogan, prethodno u Prizrenu izjavio ”Kosovo je Turska i Turska je Kosovo”?!

I, sada: ”Pomozite, Srbi, sa Rusima”!

A, koliko juče, premijer Davutoglu u svojoj knjizi ”Strategijska dubina turske spoljne politike”, bez uvijanja i diplomatskog rečnika, obelodanjuje da je cilj turske spoljne politike na Balkanu – nekadašnja hegemonija, obnova turske Otomanske imperije, do granica Austrije.

Da. I najavljujete da ”Turci dolaze kao investitori u Niš”, a naša vlast obećava posao za dve hiljade radnika… U šančevima ili rovovima? Gde ih pre uposliti?

To je pitanje i za našu vlast, kojoj predlažem da potpisivanje ugovora sa turskim investitorima organizuju pored Ćele-kule: da vide Turci koliko su za njih bile jeftine glave predaka današnjih Srba, Turcima zanimljivih jedino u formi jeftine radne snage.

Neka dođu, Turci, i vide prvi ”pogon za proizvodnju straha”, koji su gradili srpskim glavama u Srbiji. I treba da dođu. I u Užice, grad kroz koji teče reka koja se do njihovog dolaska zvala Bjaska, a pod turskom vlašću postala je – Đetinja. Da saznaju Turci da se Đetinja ne zove Đetinjom zato što su Turci u nju bacali srpsku decu, što je mit, sračunat da neprijatelja učini monstruoznijim u istoriji i kolektivnom pamćenju.

Dolaskom Turaka, Srbi su svoju prvorođenu ”đecu” počeli bacati u Bjasku, zbog aganlijskog ”prava prve bračne noći” u srpskim brakovima…!

Reka Morava – nije dobila ime po tome što liči na more, jer i ne liči, nego po tome što su Srbi i u njoj morili prvorođenu decu. Imamo mi, dobro nam ne došli, dragi Turci, Zapadnu Moravu, Južnu Moravu i Veliku Moravu i sve tri, zajedno sa pritokom Đetinjom, nose te dečije plivajuće grobove u vaše Crno more. Takav je sliv.


Imamo, mi, i crkve i manastire iz vremena kada smo bili vaši robovi. Reći ćete: ”Eto, nismo vam ih srušili, dopustili smo vam da propovedate vašu veru”, a niste hteli da ih rušite jer ste hteli da ih mi sagradimo, a vi da, vremenom, prognate ”pogan” i dogradite minaret. Aja Sofija?!

Zašto danas plaćate izgradnju džamija na teritoriji vaše ”interesne sfere”? Zašto ne gradite mostove, kao vaš veliki vezir, Mehmed-paša Sokolović? Ili je on gradio mostove zato što nije bio vaš, nego naš? Zar ništa niste naučili od odnog srpskog, svakako neprvorođenog deteta, Bajice Baje Nenadića (1505-1579) koga ste u njegovoj petnaestoj godini odveli iz manastira Mileševo? Znate za njega? On je Mehmed-paša Sokolović, Veliki vezir trojice vaših velikih sultana, onaj koji je, osim mosta na Drini, u Višegradu, u Bosni sagradio još tri mosta i jedan u Crnoj Gori.

A vi, danas? Džamijama hoćete da premostite nepremostivo? Gradi li se na Pešteru, kod Sjenice, džamija sa najvišim minaretom u Evropi, visokim 99 metara?

I sada: ”Srbi, pomozite sa Rusima”!

To je kao da kažete – Srbi, pomozite protiv Rusije, pomozite protiv pravoslavlja….! Kako da vam Srbi pomognu, kada osim celog sveta i sami sebe obmanjujete? Je li Davutoglu, prvo, u kamere izjavio da je on naredio rušenje aviona koji je, prethodno, deset puta bio upozoren da je povredio vazdušni prostor Turske?

Onda su SAD i NATO, ograđujući se od učešća u rušenju ”suhoja”, tvrdili da je ruski avion ”na desetak sekundi povredio vazdušni prostor Turske”…

A, kada je postalo jasno da se za ”desetak sekundi” ne može ”deset puta izdati upozorenje ruskim pilotima”, naciljati i srušiti avion, onda je, pre nekoliko dana, Davutoglu ”demantovao” sebe, tvrdnjom da ”nije on izdao naredbu za rušenje aviona i da za tako nešto nije bilo vremena jer je avion bio samo 17 sekundi iznad Turske”… I sada – pomozite Srbi…?!

Potom je Erdogan sablaznuo čitav svet izjavom ”da je Turskoj potreban vladar poput Hitlera”!

Ima ga ili joj treba? Ako Erdogan ne podnese ostavku znači da ga ima i da ne treba tragati za ”ludim kaplarom”, spremnim da zarati i sa ostatkom hrišćanskog sveta, osim sa Rusima.

Ono ”kolektivno srpsko” pamti i Hitlera i Turke na ovim prostorima. Ne zna se ko je bio gori: oni što su ubijali ”sto za jednog” ili oni koji su uzimali ”danak u krvi”…

Srpsko biće, ono koje se genima prenosi, plaši se i jednih i drugih: kao Jermeni i Kurdi što vas se plaše, kao Jevreji i Sloveni Nemaca što se plaše…

Mir Božji, Hristos se rodi!

(Iskra)

KOMENTARI44 komentara

 1. Milutin says:

  Sarajevski portali šire mržnju i pozivaju na linč Sajt „Kliks” objavio komentare u kojima se poziva na „ubijanje srpske dece”, „silovanje žena” i „nabijanje na kolac” svih onih koji će obeležiti Dan Republike Srpske Autor: D. Stanišićpetak, 08.01.2016. u 08:10 http://www.politika.rs/scc/clanak/346761/Sarajevski-portali-sire-mrznju-i-pozivaju-na-linc

 2. Milutin says:

  muftijas MU AMER bi uveo ustaski vehabistizam za islamsku veronauku ***************** Islamska zajednica Srbije kritikuje Zukorlićevu podršku ukidanju veronauke petak, 08.01.2016. u 12:33 http://www.politika.rs/scc/clanak/346782/Islamska-zajednica-Srbije-kritikuje-Zukorlicevu-podrsku-ukidanju-veronauke

 3. miroslav says:

  A hoce li se ukinuti turske serije?

 4. Ranko-Banja Luka says:

  Samo neka balijski psi laju, time će uveličati naš Dan Republike! Živjela Srpska, živjela Srbija! Živio narod naš u otadžbini i rasejanju!

 5. Sale says:

  Majmunska posla...

 6. Krajina says:

  Istoriju znamo svi jako dobro i znamo ko su Turkesnice i ostali, još kad bi savladali matematiku pa od Srpskog ustanka oduzeli pad Despotovine 1459g i još k tome dodali da su nas Austrijanci porobili skoro do iza Niša i u Srbiji bili nešto oko 60 godina moram da se zapitam AMAN GDE SVI NAĐETE 500g POD TURCIMA. Od nas su pod turcima duže bili Bugari i Grci. Matematika se svodi na nekih 310g do Srpsko Turskih ratova. Balkanskir at otpišite makedonci (šta god to značilo kao narod) su druga država Srbija koju znamo današnjem obliku nije bila 500g pod Turcima.

 7. Baja says:

  Ja kolko znam Marko Kraljevic je Hrvat I on je nadjacao Musu Kesedziju.

  • baja says:

   hhhhhhhhhhh baja tad ni hrvati nisu ni postojali hrvati su posytali 1948 godine od srba hhhhhhhhhhh dao vam je tito srpsko hrvatski jezik pre ste pricali cakovski jezik

 8. Dux says:

  Izgleda Bajo da tebi više ni elektrošokovi ne pomažu!!! :-)

 9. Baja says:

  Sta je Duxe ti moras svakom loncu bit poklopac,pa zar nisam dao pametnu izjavu.

 10. Jaroslav says:

  Boycott turkeys. Ne pravite nikakav business s njima.

 11. Ite begajte says:

  Baja jeste dao pametnu izjavu. E sad zavisi kako ko to ukeča. Srbi ukečali ko govno, a Baja je baš to i hteo. Dakle, pametno i kratko razmislio i bacio vam nešto. Pa jel nema ni jednog mog Srbina da ukapira koliko je ovaj čovek i pametan i ladan i razmišljen? Nisu svi Hrvati ustaše, niti glupi. Zašto dozvoljavate da redovno izgubite duel sa Bajom? Ako niste u stanju da mu doskočite, džabe se ljutite. Baja, ne seri više molim te! Moji Srbi imaju isuviše čisto srce da bi se nosili sa tobom, a u čistom srcu samo naivno slikarstvo. I onda im ti razvališ sliku i oni pređu u bezuspešan propagandni rat. Kraljević Marko možda i jeste bio Hrvat, jer Hrvati su poreklom Srbi. Možda vam i Marko dobacio koji spermatozoid. Očigledno, nije dosta. A moguće je svašta, jer koliko ja znam u Kosovskom Boju je učestvovalo i nekoliko hiljada Hrvata. Ne znam tačno koliko, ali se sećam cifre čak od 10000 Hrvata. Ne znam zašto to nigde i niko ne spominje kada se upusti u raspravu. Ni Hrvati a ni Srbi. Ko se to stidi svoje prošlosti, kada baca 10000 Hrvata pod tepih? Ko je tu u tom sukobu vampira pojeo govno? Ima i drugih primera zajedničkog nastupanja, ali posle sve vrag odneo. Popapili vas i zbogom pameti. Stvoriste Jasenovac. Ja ne krivim Baje za to, ali taj pečat osta i pored Markovog truda.

  • Stepa says:

   Druze zaboravio si da povuces vodu.

 12. NINI says:

  Čiča bajo pusti Marka i Pročitaj hrvatskog istiričara Tvrtka Jakovinu koji kaže da su Srbi 1918.oslobodili Hrvatsku inače bi ostala msdjarska županija!!!

 13. Baja says:

  Nini,velika ti hvala na informaciji. Pitam se u cemu bi bila razlika,ja bi i dalje bio na svome izvoru i sa svojim kozama.

 14. Krajina says:

  Pa da upravu si Baja Zrinski i Frankopani su Mađari Draškovići su Srbi ko i Jelačići samo si ti primat koji se piše kao kurvat. voleio bih da znam kako se prezivaš jer bi moglo izbiti Srpsko poreklo ko iz 90% vas što vičete za dom....

 15. Baja says:

  Baja Bajic

 16. Baja says:

  Krajina,jako mi je zao sto nisi skuzio sta sam mislio....ali nisi ti kriv.

 17. Dux says:

  Bajo, to se na srpskom kaže u "svakoj čorbi mirođija", ali ajde opušteno!

 18. Mirsad says:

  Nemate sta zahvaljivsti Turcima.. Sve spekulacije grobara da bude posrednik su lazne kao i istorija ove zemlje.. Turska jeste drzala Srbiju 500 god sto je dugo i slozicete se ali zato nikad necete spomenuti da ste napravili najvise crkava za to vreme uz pomoc tih istihTuraka. 500 god je dug period pa bi velikog Srpskog naroda nestalo da su oni hteli da vas nema kako se trzdite predstavit. Kod nas se sale pa kazu da su ih cvagerima udarali danas ni jedan Srbin ne bi imao ovde. A kad se govori o koriscenju reci koje izgovarate, kulture jela, odrzavanja higijene i mnogo mnogo toga naravno da ce se to precutkivat kao i rusenje skoro svih bogomolja koje su bile drugih vera.. Primer da je BG imao preko 100 dzamija a danas jedva jednu kao u Nisu itd.. To gobori o vasoj civilizacijskoj tekovini i teznji ka EU. Namerno necu zaboravit Bosnu gde dobro znate sta se desavalo ali se sve namerno orecutkuje kso i da je Republika Srpska nastala na genocidu u 21 veku.. Naravno da ne volim sto su Turci bili ovde pre nekoliko vekova ali ipak razlika u ponasanju 15 i 21 veka je ocigledna pa stoga divljastva koja su sprovedena u Bosni, Kosovu tesko se mogu uporediti i sa 15 vekom. Materijala ima dovoljno za pisanje ali ja nemam bas vremena da dalje ispravljam krive drine u vasim mozgovima. To morate sami.. Mirsad

  • Stepa says:

   E moj Mirsade, veze ti sa istorijom nemas. Nemas pojma na kom nivou razvoja je bila Srbija sa celom Vizantijom pre nego li su vasi dosli i sve unistili. To sto govoris o kulturi koju ste doneli, e moj brajko mnogo umisljas. Sreca sto je u Srbiji ta Svetosavska svest i kultura bila toliko jaka da varvari kao vi niste uspeli da je unsitite za tih 300 godina koliko ste bili na ovim prostorima.

 19. Baja says:

  Uffff Mirsade ohladi ti njih posteno.

 20. Dux says:

  @Mirsad Gde tebi to duva promaja?! Nikakvi mi posrednici nismo između Rusije i Turske, niti to hoćemo da budemo. Dovoljno je videti sprovođenje te tvoje Turske "kulture" i tekovine u Siriji, kako prema Kurdima tako i prema Armenima pa da se svakom normalnom čoveku digne kosa na glavi! GENOCID 1915-te nad Armenima ti je verovatno ispario iz tog balvana koje nazivaš glavom! Budi srećan da i u tom Beogradu postoji jedna džamija, ako se uzme u obzir šta smo mi Srbi sve doživeli pod Turskom vladavinom (otimanje dece i preobražavanjem iste te u Janjičare, odsecanja glava i nabijanja živih ljudi na krst, mnoštvo silovanja, otimanja imovine, itd). Jer govoriš o TIM TURCIMA? Koliko pravoslavnih crkava VI IMATE u Zapadnom Sarajevu budaletino? Kako je premijer Srbije prošao u Srebrenici, kada je došao da oda počast vašim ljudima? Jel to ti nazivaš kulturom? I ko je to sve sagradio te silne CRKVE za vreme Turske vladavine?? TURCI ILI SRBI KOJI SU PROMENILI VEROISPOVEST IS HRIŠĆANSTVA U ISLAM!!?? Koje je vere bio tvoj PRAĐED MIRSADE?? Prolupala budaletino-ajde pali bre! REPUBLIKA SRPSKA nastala na genocidu? Znaš li ti šta ta reč znači, pa da se frljaš s njom tako kao da su ti mamine gaće! Trebala bi tvoja mati posredovati između psihijatra i neurologa, znaš!!!! Dvoume se dali da te zatvore ili samo izvade i to malo mozga što imaš u glavi!! A šta ste vi radili tokom Drugog Svetskog rata u Jasenovcu? Jadovnu? Uzeli smo teritoriju u Bosni i Hercegovini koja nam je pripadala, da bi se odvojili od vas MUDŽAHEDINSKIH JAJARA! I REPUBLIKA SRPSKA će za koju godinu biti nezavisna! Pazi make ti-DU*E VAM JE ZJAPILO ZA ODCEPLJENJEM KADA JUGOSLAVIJA NIJE BILA DOBRA. E sada kada ste se odvojili od nas, SADA HOĆETE ŠTA??? Da cela Bosna i Hercegovina pripadne VAMA?? Pa nije ni čudo što ste dobili po p**ki sa tim retardiranim razmišljanjem!! Šta ste se koji ku*ac i odvajali kada ste hteli celu teritoriju? Šta si ti mislio-da ćemo vam je dati na tacni? I šta sa Kosovom retardu? Jel tvoja jajarska vlada priznala nezavisnost??!! Ajde da mi malo uzmemo celu Federaciju i pripojimo je Republici Srpskoj, a vas go*va pošaljemo na Kosovo i Metohiju, pošto vidim da ti fale rođaci! Kako ti to zvuči? Idi pregledaj glavu majmune pa se onda vrati na dopunski.

 21. Kaća says:

  Bože pomozi ljudima koji nose toliku mržnju u sebi! Aman ljudi širite ljubav, a ne mržnju, to valjda svaka vera podrazumeva... Dux u pravu si potpuno, ne mrzim nikoga ali ti si im objasnio.. Prema svim dešavanjima do sada, dokazano je da Hrvati, Bošnjaci, Šiptari više mrze nas Srbe nego Srbi njih, otkud tolika mržnja nije mi jasno, ja iskreno žalim takve ljude. Naravno i u Hrvatskoj i BiH i Albaniji ima dobrih ljudi koji priznaju i srame se nekih postupaka svojih zemalja i žele mir sa svojim "komšijama" sa svojom braćom.. I u svakoj od ovih zemalja ima izroda koji šire mržnju, i u Srbiji ima takhih, priznajem. Pa svi smo mi pod Bogom i kad odemo pred njegova vrata on neće da kaže: "Ti si Srbin ideš u raj, ti si Hrvat" ideš u pakao ili obrnuto, svejedno, već se gleda duša čoveka, a mrzeći druge i podržavajući grehove svoje i drugih, zatim ne opraštajući drugima držeći se pravila "Oko za oko, zub za zub", nećemo ući u Carstvo nebesko! A braniti svetinju svoju, u krvi je svakog čoveka koji ima vere.. Uostalom Srbi su se u ratovima uglavnom branili od drugih, branili su svoje svetinje, svoju zemlju i dosta izgubili, ali dušu nisu (opet ponavljam u svakoj zemlji ima izroda) i retko kad su napadali prvi i bez razloga.. Ne dajte ljudi da vas uče i utiču na vas ovi sa Zapada i Amerike(naravno, tamo ima i dobrih ljudi), koji se trude da nas sve unište i žele pod svaku cenu da iskorene Pravoslavlje sa Balkana a potom i šire, (ne poštuju oni ničiju veru) i usade nam seme totalne mržnje, praveći razdor među nama , ali neće uspeti u tome. Jadna je njihova duša. Molimo se i za njih i držimo se zajedno! Samo budite ljudi.. Mir s vama, i sve najbolje vam želim od srca!

 22. Baja says:

  Sto bi rekao moj pok. stric Vinko:"Stani balijo,kud si navalio? Nisu ni vlasi,sitni orasi".

 23. Mirsad says:

  Za Dux Ipak krive drine iz mozgova niko izbrisat nece. Nabrajas opet gluposti koje su se desavala pre nekoliko vekova a Srebrenica, Sarajevo, Prijedor, Vukovar smrde ti ispred nosa u 21 veku. Ono sto su nekad na zapadu i istoku radili pre nekoliko vekova to se ponavlja u sadasnjosti u tvojoj glavi i to su tvoji uradili. Valjda vidis koiko ti mozak apsorbuje normalan tok demokratskih tekovina 21 veka. A ako nisi neki retard valjda ces skontat da ste mogli nestati za 50 god a ne za 500 nego se zahvali jednom bogu i Turcima zato sto sad mozes zivet kao "nebeski" Srbin. Sirija nije turski poligon za ubijanje i treniranje oruzija kao tvojoj braci Rusima. Turci traze tampon zonu da bi bili sigurni od napada terorista kojiima u glavi duva promaja kao i tebi. Zato su Turci u pogranicnim delovima Sirije Iraka. nasuprot Rusima koji prezivljavaju od rata kao paraziti a nemaju ekonomju vec prodaju energiju i oruzije. Sto vise rata to skuplja energija a oruzije ide kao halva. Zato ce dobiti ono sto zaskuzuju, bedu jer Ameri njih ne smeju udarit. Takav je danas dunjaluk dux(sero). Danas samo divljaci ubijanjem teze osvajati teritorije kao nakad.

  • Miloš says:

   Mirsade ti si totalan Debil i KRETEN. Da zaboravimo prošlost pre 500 godina. O kakvoj Srebrenici pričaš, jeli su neki strani generali izjavili da nisu Srbi napravili genocid koji nije ni bio, da su namestili amerikanci i englezi, Za markale se znalo odma da je alija naredio bombarovanje samo da bi nato bombardovao srbe.O vukovaru ne seri jer ja sam iz Vukovara i znam sve što je bilo. Na ovčari nisu civili nego Hrvatska vojska koja je izginila u ratu, I zato ne seri o Vukovaru.

 24. Baja says:

  Aaaa Duxe,lako ti je na mene seljaka cojeka,čuj sta ti Mirso čita molitvice. Uhuuuuu

 25. Lecnik says:

  @Mirsad,ne mogu da ne primetim da bolujes od bolesti zvane Encefalitis,bolest izaziva virus herpes simplex,tesko tebi...ccccccccccccc...

 26. Milutin says:

  nisu za vreme turske okupacije Turci bili problem, vec domaci muslimani.mahom oni iz bosne. tj., tada Srbi muslimani, jer Srba je bilo vise konfesija, sto potvrdjuje i cesar Leopold u privilegijama, gde izricito kaze - Srbalji istocnog obreda . A da Srbi nisu bili neka raja, potvrdjuje da su imali i poglavara Carnojevica, koga su molili za pomoc i austrijanci i mlecici za turke je sudbonosnu pobedu izvojevao, valjda, Stefan Lazarevic, potukavsi do nogu zapadnu vojsku, koja je Pravoslavne Srbe tretirala isto kao i sizmatike Turke. Razdor medju Srbe seje Pecka patrijarsija, hodze i fratri

 27. Dux says:

  Bajo, aj ti polako tim ovcama tvojim.............

 28. Mirsad says:

  Milutine :) vidim da istoriju krojis od onog rekla kazala kao sto je i ona o Marku Kraljevicu, boja na Kosovu itd. http://www.novosti.rs/dodatni_sadržaj.524.html:477862-Veziri-srpske-loze Evo Mile iz pera velikosrpskih novinara tih ljudi koji su bili mnogo losi za vas.. Ponovicu da su hteli (kao sto vecina Srba danas zeli Bosnjacima) za 50 god nebi bilo ni jednog Srbina a za 500 nestalo bi i daleke prapra istorije. Zato argumente na sto pa onda pisi. Za neku desetinu godina vasi unuci ce se stidet vas i vaseg dela jel istorija nije pisana ovde vec u institucijama EU. A i vi je znate.

 29. Milutin says:

  @ MIRSADE, PROVOKATORU BEDNI, Akoristim ist. izvore i ne blebecem. licno je cesar Leopold naisao u privilegijama SRBALJI ISTOCNE CRKVE nisam ti ja kriv sto se to kosi sa tvojim ubedjenjima, stavovima koje ovde propagiras... i da ti ne citiram Papu, koji pise da je Bosna rpsko kraljevstvo itd

 30. Dux says:

  @Mirsad Od Jasenovac, Jadovno, Kladuša, pa do Medačkog džepa, proterivanje ljudi iz Korduna, Like, Knina, operacije Bljesak i Oluja-u kom se to VEKU DESILO retardu? Išao si u školu valjda?! Ako ne redovno, onda si je pretpostavljam završio vanredno??!!!! Ja da se zahvalim Turcima za opstanak Srba? Na kom si ti prašku, maloumniče? Pa ti si opstao zbog Turaka retardu, a ne ja! Moji su se borili protiv njih, a tvoje su Turci nabijali i tatlačili pa ste se onda kao najveće jajare savili, pop**ili i promenili veru, (od slinavih Srba postali obrezane balije) nebi li preživeli!!! Mi Srbi nikada ne možemo da nestanemo??!! To smo pokazali vama u ovom skorašnjem ratu, kada ste pokušali da nas uništite! Pa ste opet pop**ili trombon i sada cmizdrite kao poslednje tifusne drolje!!! Baren takvi tako što si ti-kukavice i probisveti! "Turci traže tampon zonu da bi bili sigurni od napada terorista???" A gle čuda-jel SU TO oni isti teroristi od kojih KUPUJU NAFTU i NAORUŽAVAJU IH DA SE BORE PROTIV KURDA?? Da u velikom su SUKOBU S NJIMA, nema šta MORONU!!! "Zato su Turci u pogranicnim delovima Sirije Iraka"??? IDI, A DA NIJE MOŽDA DA SU ONI U TIM POGRANIČNIM DELOVIMA SIRIJE I IRAKA, JER KRADU,..........HM.........NAFTU MORONU IZBEZUMLJENI?? "Danas samo divljaci ubijanjem teze osvajanjem teritorije kao nekada".......aha A KOLIKO VI UBOSNI IMATE VEHABIJA KOJE TEŽE OSVAJANJEM TERITORIJA DANAS? ČEMU DANAS TEŽE TI TVOJI U SIRIJI I IRAKU KOJI SE BORE NA STRANI ISLAMSKE DRŽAVE BEDNIČE??? PRIKUPLJANJU KRVI ZA CRVENI KRST možda!!!! ČEMU TEŽE TURCI DANAS KRETENU? USPOSTAVLJANJEM PRVIH KURDSKIH ŠOPING CENTARA I KOCKARNICA!!!!! ČEMU TEŽI BAKIR IZETBEGOVIĆ DANAS??? STVARANJEM FABRIKE ZA IZRADU ŠAJKAČA I OPANAKA U SRED ZAPADNOG SARAJEVA, JEL??!!! SVI TEŽE RETARDU SVOJIM INTERESIMA, pa zašto bi onda Rusi bili drugačiji??!!

 31. Baja says:

  Eeee Duxe, boga mi moram čak sad da te i pofalim,ova ti je na mjestu. Meni je najgore sto oni oce da nam uskrate pogled na žensku ljepotu!

 32. Mirsad says:

  Uhh treba izaci na kraj sa ljudima koji kapiraju istinu koja im guzici odgovara. Milutine necu raspravljat gluposti o papi iliti vasim popovima postoje fakti koje ti danas koristis da bi mogao da pises. To dto se desavalo prije 500 ili 1000 godina je istorija koja je prosla. Tako je mislio i Karadzic i onaj manijak Mladic pa su pokusali u 21 veku ono sto se nekad radilo u srednjem veku. Kako je proslo dobro znas, genocidom, brutalnoscu koja se belezi samo u Africi u 21 veku. Znaci divljastvo je uveliko prisutno i to se ispoljilo na najgori moguci nacin. Ako vam je to od brace Rusa, Austrougara iliti Turaka nije bitno ali to vam stoji sad i arhivirano u istoriji ali ne vasoj nego onoj o kojoj uci cijeli svet. A ovaj dux serac brka pojnove.. Za jasenovac se treba obratiti valjda Hrvatima. Nisu valjda Turci drzali Jasenovac. A dux sero danas bi bio Hasan samo zato sto Turci nisu bili ono sto si ti ucio.. Jer da su bili to ti bi sigurno bio Haso a ne dux sero.. A Rusku oropaganduizgleda razumeju samo Srbi jer su to isto koristili proslih 30 tak god samo sa razlikomsto je Srbija vrlo mala i nemocna za razliku od Rusije. Ali ako u ista verujes znas da se zlo vrati pre ili kasnije.. Naravno da je tvoj mozak programiran da shvati One popove kojisu krstili ubice po Srebrenici.. Koji je to onda Bog u tvojoj glavi.. Upload od Milosevica i Seselja i dalje hara nebeskom nacijom.. I nisam ja Bosanac niti me to interesuje ali sa takvim sovinistima poput vas koji su ubijali u ime nekih postenih Srba uvjek cu imati konflikt jer vi ste otpadod vase vere..

 33. Dux says:

  @Mirsad "Nabrajas opet gluposti koje su se desavala pre nekoliko vekova a Srebrenica, Sarajevo, Prijedor, Vukovar smrde ti ispred nosa u 21 veku." Ta klanja su se dešavala pre NEKOLIKO VEKOVA???? Bravo, izgleda da si ti VEČERNJU ŠKOLU PRESPAVAO KOMIRAN!! Pročitaj ceo tekst pre nego što krene mama da ti potura odgovore moronu! Iz mog komentara si ti zaključio da su Jasenovac držali Turci????????? Odlično, PA KO SU ONDA LJUDSKI OTPADI SS HANDŽAR DIVIZIJE TOKOM DRUGOG SVETSKOG RATA BILI??? ESKIMI???? Pa da, ustaše su bile sastavljene od pokatoličenih Srba i Eskima, a vi Balije ste upražnjavali mesto navijačkih curica, JEL?! Auu, pa tvoju retardiranu nušku treba ODMAH staviti u Vujakliju pored pojma "HITAN STERILITET"!!! Samo ti liži b*lju Turcima blentavo poje**na balijska dr*ljo, jer si vrlo lako mogao da budeš od Mirsad(e) kršten u Miru!! Ti nemaš problema sa programiranjem mozga vidi se-kod tebe umesto toga stoji otisak PEGLE I POLA IZBRISANOG DETINJSTVA! "I nisam ja Bosanac niti me to interesuje ali sa takvim sovinistima poput vas koji su ubijali u ime nekih postenih Srba uvjek cu imati konflikt jer vi ste otpadod vase vere.. ". Pa naravno da nisi Bosanac Mirsad(o)! To su pojmovi ljudina za takvu razvaljenu dr*lju poput tebe. Ali se zato vidi da imaš obraza da nekome držiš predavanje o šovinizmu? Aha, zato si ti i tvoji idoli poput Na(sera) Orića u suštini preobražene pacifistkinje!!! I kada te opet gu*e Mirsad(o)? Pre ili posle ratkula i "Crne Ruže"?

 34. Baja says:

  E samo nam je jos Sandzaklija trebo da nam drzi predavanje.Mirso ufati se noge odavde.

 35. Mirsad says:

  Baja otici cu naravno :) Kod nas za ovog dux sera kazu hadalj. Ti i jesi pravi hadaljsovinista. A mozak kao u nekog iz genocidne tvorevine jer im je inteligencija dobra strana. Sto se tice Orica on moze da odgovara za svoja (ne)dela ako se ispostavi da je kriv nek odgovara. Verovatno hadalju da ce Evropa da se savije pred jednim Oricom kao pred herojima vase epske literature koji danas smrde u Hagu. Tvoj zadojeni mozak ne moze krocit van nekog sela maksimalno do drugod a ovaj internet ti je spas da cujes i vidis desavanja van neke palanke. O jasenovcu samo idiot donosi takve zakljucke. Jel bi trebali sad optuzivat Srbe za Ukrajinu sto su tamo imali dobrovoljce. Naravno da ne to su braca Rusi primili neke idiote kao ti. Ja ne bih ratovao za nikog jer vise volim zivot nego ubijanje.Ako moram da se branim onda bih to morao. Znaj da idiotizma ima i kod mojih sunarodnika koji bi kao ti sve pobili, satrli ali vi ocigledno ne vidite da je mozak koji koristite ubijen. Zato ces i zivet u bedi mozga koja je generacijski problem takvih kao ti jer auto mozes kupit sa zapada i to onaj najsavremeniji ali kulturu zivota trebace generacije da izumru pogotovu kod takvih kaoti. Zato su nam kazali da zaostajemo 100 god za zapadom.

 36. Dux says:

  @Mirsad Od zla oca i od gore majke-to se kaže u mom kraju! Ne bih da te zadržavam ili nazivam dalje bilo kakvim pogrdnim imenima jer sama tvoja pojava iziskuje žaljenje a i vidim žuri ti se da odeš negde gde inteligenciju meri u promilima. Srećan put, i piši kada stigneš u dotični zemlju "meda i mleka"!

 37. Miloš says:

  Ako je boj na kosovu bio 1389 jeli to nije više od 500 godina...

 38. Milorad Simić says:

  "TRGOVAC TE LAŽE SA OSMIJEHOM, ŽENE LAŽU SUZE PROSIPLJUĆI, NIKO KRUPNO KA TURČIN NE LAŽE...!" Petar Petrović Njegoš Sve si rekao Svijetli Vladiko, svaka ti je zlata vredna bila!

 39. kokan says:

  Duxe kralju,ti si moj idol svaka ti je zlatna. Samo ljuljaji ne posustaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *