PISTORIJUS POVRAĆAO U SUDNICI: Otkriveni stravični detalji o ubistvu njegove devojke Rive

PISTORIJUS POVRAĆAO U SUDNICI: Otkriveni stravični detalji o ubistvu njegove devojke Rive

11 marta 2014

pistorius1_645932S0 sudjenjeOptuženi južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus, poznat pod imenom „Blade Runner“, povraćao je u kantu ispod klupe u sudnici za vreme svedočenja patologa Gerta Sajmana koji je detaljno opisivao stravične povrede glave njegove devojke Rive Stenkamp.

Patolog je za vreme suđenja rekao da je Riva zadobila četiri ubojite rane, od kojih dve u glavu, a ostale dve u bok i levu ruku, piše Daily Mail.

Detaljno i vrlo grafičko svedočenje patologa Gerta Sajmana o ranama na telu Rive Stenkamp te prikazivanje fotografija s autopsije dvaput je slomilo Pistorijusa. Njegova odbrana, međutim, nije tražila pauzu rekavši da mu pauza ionako neće pomoći da sredi svoje stanje uma.

Sudija Tokozile Masipa ranije je zabranila direktan prenos Sajmanovog svedočenja, što je bila dosadašnja praksa sa suđenja, iz poštovanja prema porodici ubijene i zaštiti gledalaca od mučnih sadržaja. Novinarima je pristup u sudnicu dopušten, ali im je zabranjeno izveštavanje s iznošenjem eksplicitnih pojedinosti.

Podsetimo, suđenje slavnom sportisti počelo je prošlog ponedeljka.

Sud će do 20. aprila nastojati utvrditi je li taj 27-godišnjak, ikona sportskog sveta i izvor inspiracije za milione osoba s invaliditetom, hladnokrvno ubio svoju devojku, kako tvrdi tužilaštvo, ili ju je ubio zabunom zamenivši je za provalnika, kako tvrdi odbrana.

Drama se odigrala bez svedoka, u noći s 13. na 14. februara 2013., u luksuznoj kući u Pretoriji u kojoj su živeli, u dobro osiguranom kompleksu okruženom zidovima i čuvarima.

Poznato je jedino da je u tri sata ujutro na Dan zaljubljenih Riva Stenkamp, popularna 29-godišnja manekenka, bila u kupatilu. Oscar je iznenada zgrabio oružje i ispalio u vrata kupatila četiri metka. Mlada žena ubrzo je preminula.

On tvrdi da je bio na balkonu kada je čuo buku u kupatilu. Mislio je da je reč o provalniku koji ulazi kroz prozor i zapucao bez upozorenja, a pre toga nije proverio je li Riva u krevetu.

Tvrdi da je s devojkom bio u dobrim odnosima. „Te je večeri vežbala jogu, a ja sam gledao televiziju u krevetu. Nožne proteze sam skinuo. Bili smo jako zaljubljeni i nisam mogao biti srećniji. Znam da je osećala isto. Dala mi je poklon za Dan zaljubljenih, ali je zamolila da ga otvorim tek drugi dan“, rekao je.

Na suđenju će biti izvedeno stotinjak svedoka. Susedi tvrde da su pre pucnjave čuli ženske krikove. Rivini prijatelji da je par ponekad bio u napetim odnosima. Bivše Pitorijusove ljubavnice svedočiće pak o njegovu karakteru. On je zaljubljenik u oružje i ponekad sklon nasilnom ponašanju, što se pokazalo tokom medijske istrage.

Braniće ga jedan od najboljih advokata u zemlji, Bari Ru.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *