ПИТАЛИ БРНАБИЋКУ шта ће Србија предузети по питању КиМ

PITALI BRNABIĆKU šta će Srbija preduzeti po pitanju KiM

2 aprila 2018

Premijerka Ana Brnabić je rekla da će dati podršku Srbima na KiM da tokom aprila formiraju Zajednicu srpskih opština ukolilko Priština ne želi da napravi ZSO.

– Ako Priština ne želi sama da poštuje svoje obaveze naravno – daću punu podršku Srbima na KiM da osnuju ZSO, a to će biti tokom aprila – rekla je Brnabićeva novinarima.

Na pitanje koje mere će Srbija preduzeti po pitanju KiM, premijerka kaže da su neke od tih stvari poverljive i u fazi dogovora.

– Bilo bi neodogovorno da iznosim to, Srbija će se truditi da sačuva mir i stabilnost. Osnovna stvar je da je sve teže sačuvati mir i stabilnost zbog Prištine i njihovih partnera, i čini mi se da ne teraju Prištinu dovoljno da poštuje dogovor i sporazume koje su potpisali. Beograd će insistirati jače nego nego ikad na punoj implementaciji Briselskog sporazuma i formiranju ZSO, ali ne kako Priština misli nego kako je bilo dogovoreno i potpisano.

Brnabićeva ističe da to ne može da se menja bez saglasnosti obe strane.

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da sada rekonstrukcija vlade apsolutno nije tema i istakla da je Srbiji potrebno jedinstvo.

– Imamo mnogo preča posla, nažalost situacija na KiM nije dobra i stabilna i nisam mogla ni u snovima da pretpostavim da je Priština spremna da uradi ono (hapšenje Đurića) – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je rekla vlada je tim i on treba da bude jači i stabiliniji nego ikada.

– Dok rešavamo KIM i dajemo podršku predsedniku Srbije i razgovaramo sa njim kako zajedno da donesemo malo veću stabilnosti na KiM, do tada može vlada da se u potpunosti okrene budućnosti i šta možemo da uradimo da Srbija bude jača. Ne možemo da sedimo i da kukamo kako se Priština odnosi u 21. veku prema ljudima koji razgovaraju o miru i kompromisu – rekla je premijerka.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Još jedna podvala srbskom narodu imena "ZSO"! Hoćete da prikažete "ZSO",a radi se o izdaji Kosova i Metohije,kao pobedu! Nema deljenja pokrajine Kovovo i Metohije! Objaviti da je okupirano,i samo čekati šansu,a šansa će se ukazati brže nego što i sami mislite!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *