ПИТАЊЕ ЈЕ САТА: Ускоро почиње украјинска контраофанзива

ПИТАЊЕ ЈЕ САТА: Ускоро почиње украјинска контраофанзива

5 маја 2023

Вршилац дужности гувернера Запорошке области, Јевгениј Балицки, раекао је да Оружане снаге Украјине могу започети контранапад у наредним данима или чак сатима.

„Према информацијама од наших људи у Запорожју, Днепропетровску и другим градовима, где се боре са (Кијевом, прим. ред.), као и информације из борбене контактне линије – непријатељ довлачи снаге. Ми то видимо, наши дроновиови продиру на дубину од 150 км на непријатељску територију“, рекао је он у емисији Соловјов Лајв.Зве зелене и пошумљене површине у овим областима већ су зачепљене опремом и јединицама Оружаних снага Украјине, а ноћу украјинске трупе приближавају опрему по равници и скривају га у капонијерима. Непријатељ је многобројан и фокусиран је на линију, тврди он.

„Кијевски режим је у потпуности иселио предњу сиву зону, цео град Степногорск, како људи не би препознали које су снаге и средства концентрисани тамо’’, додао је Балитски.

Такође, украјинска војска гранатирање градова на првој линији фронта. Све је то присилило власти да започну евакуацију деце, додаје први човек Запорошке области.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    ako su po šumama malo napalma tu i tamo neće da škodi ,pri takvoj koncentraciji ne može da se promaši...mislim da je situacija drugačija i da se simulira sa ukrjainske strane sve to.Ako pripremaju napad stvarno biće negde drugde a ne tu gde ih rusi detektuju:)Ali kako god,mislim da su ukrajinske mogućnosti neke ofanzivne akcije jako ograničene i da se preteruje sa obe strane iz različitih političkih i propagandnih pobuda.Realno ako misle da ostvare bilo kakav ozbiljniji uspeh ukri bi morali da vode neprekidnu ofanzivnu akciju od najamjne 2 možda i 3 meseca sa svim rezervama i zalihama koje takva operacija podrazumeva,mislim da je to naučna fantastika i da ako i napadnu negde ,to će se brzo izduvati poske nekog eventualnog inicijalnog uspeha ili ograničenog prodora.Ukr.armija je iscrpljena i samo ako su uvukli regularne trupe NATO država pod firmom dobrovoljaca i plaćenika oni mogu povratiti brzo udarnu moć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u