ПИТАЊЕ ЗА ВУЧИЋА: Јеси ли питао Колинду за „Олују“?

PITANJE ZA VUČIĆA: Jesi li pitao Kolindu za „Oluju“?

22 juna 2016

ALEKSANDAR VUCIC I KOLINDA GRABAR KITAROVICKakva koincidencija! Baš u vreme kad glavne zapadnjačke kolonije na Balkanu – Srbija i Hrvatska – nemaju svoje vlade zadužene za njihovo normalno funkcionisanje, i kad Zagreb već treći put blokira Beograd na putu ka EU tražeći da se odrekne prava na suđenje za ratne zločine, negde na međi te dve državice sastaše se glavni eksponenti američkog štita – Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić.

Oboje bez ikakvih stvarnih ovlašćenja da donose diplomatske odluke (nije im po Ustavu u opisu radnog mesta), iznureni posle celodnevne šetnje po Erdutu i Dalju, rešiše da na brzinu smandrljaju pitanje državne granice, prava manjina, podelu imovine nekadašnje zajedničke države i problem potrage za nestalim osobama u građanskom ratu u bivšoj SFRJ.

„Prodavanje magle“ i zamazivanje očiju namučenim narodima sa obe strane Dunava ponovo je bilo u egzaltaciji. Predsednica Hrvatske i mandatar za sastav srpske vlade potpisaše nekakvu Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske (?!) kojom treba da se unapredi zaštita manjina, odredi granica između dve zemlje, ubrza podela imovine i potraga za nestalim osobama. Pa sve to je već definisano Sporazumom između SCG i Hrvatske o zaštiti prava srpske i crnogorske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u SCG potpisanog 2004. godine u Beogradu, kao i Okvirnom konvencijom za zaštitu nacionalnih manjina, usvojenom u Savetu Evrope deset godina ranije. Što do sada to niste sprovodili, što se napisanog niste držali?!

I Vučić ni reči ne izusti o zločincima Gotovini i Markaču, famoznom „domovinskom ratu“, zločinačkim akcijama „Oluja“ i „Bljesak“, proterivanju više od 200.000 Srba iz Hrvatske, otimanju njihove imovine, poternicama i hapšenjima izbeglih Srba koji su se usudili da 20 godina posle rata kroče nazad u „Lijepu njihovu“. Tek o suđenjima za zločine nad Srbima ni slovca. Svega ovoga kao da nije bilo jer je Vučić video Kolindu!

Tako je čovek kome veruje manje od polovine Srbije, ali sa jakim američkim „leđima“, skidajući pokrov sa biste Milutina Milankovića, abolirao Hrvate za sve zločine koje je počinila HDZ, čiji je Kolinda izdanak. Od mene krećemo iz početka, poručio je osmehom koji se nije dao skinuti sa lica dok je u stopu pratio „ženu pauka“ po vojvođanskim ravnicama, ne obraćajući pažnju na mrežu koju je isplela oko njega. Bilo mu je veoma važno, a drugima vrlo indikativno, što je natapirana plavuša izabrala njega, a ne svog srpskog kolegu Tomislava Nikolića za sastanak.

Doskorašnja pomoćnica generalnog sekretara NATO i sada već bivša članica HDZ-a, čiji je osnivač sanjao o „Hrvatskoj bez Srba“, zalepila je još jedan vruć šamar Srbiji kada je u Milankovićevoj rodnoj kući u Dalju izjavila da je on bio „veliki naučnik srpskog porekla, hrvatske domovine…“ i da je „Hrvatska ponosna na njega“. I Vučić opet ni reči, kao hipnotisan, nasmejan.

Od vas koji ste mu u ponedeljak ušli u rodnu kuću, Milanković se u grobu okreće, pre svega jer je bio jedan od profesora Beogradskog univerziteta koji je odbio da potpiše „Apel srpskom narodu“ kojim su nemačke nacističke vlasti 1941. godine tražile od intelektualaca da podrže okupaciju zemlje! Da li te je, Vučiću, bar malo sramota ili si i njega, kao i Srbe i Srbiju, pustio niz vodu?

(B.Živančević – Vesti-onlajn)

KOMENTARI13 komentara

 1. Brana says:

  Ovo je nastavak ponižavanja Srbije i veleizdajnik A.V. mora da odgovara za nebrojene zločine nad Srpskim rodom. Taj ubica, lažov i pljačkaš bez ikakve funkcije voda ustašku manekenku po Srbiji da bi iskazao nekakvu brigu za hrvatsku manjinu. Pa, majku mu ... rodio sam se i živim u Bačkoj 56 godina, ali nisam video da je u Srbiji, čak i u vreme nacionalne euforije 90-tih, stradao iko samo što je Hrvat. Za to vreme 250 000 Srba je proterano, bezbroj dece i staraca brutalno ubijeno, gotovo sva imovina Srba i Republike Srbije je konfiskovana, spaljena.... Ovo se jednostavno mora zaustaviti ili odosmo za Hazarima. Advokat, NS

  • Branko Samac says:

   Srba je proterano 450 hiljada a ne 250. Dovoljno je pogledati popise pre i posle rata. Štoviše treba sagledati dugoročno šta su Hrvati radili jer su Srbi u Hrvatkoj 1921 činili četvrtinu stanovništva (http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1921/Pdf/G19214001.pdf) da ih danas ima nešto više od 4%.

   • vlada says:

    I to je samo poslednji put. Ako uzmemo da je u NDH ubijeno 0.7 miliona Srba, i prosecnu stopu rasta od 1.5%, danas bi to bilo 2 miliona zivih dusa, Srba, vise. Manji deo su bili na teritoriji danasnje tvorevine Hrvatske, mozda jedna cetvrtina (niko ne zna tacno), sto znaci da bi samo od njih danas bilo pola miliona vise Srba u Hrvatskoj. Sa oko 0.7 miliona pre "domovinskog rata", cinili bi 23% stanovnistva. U Bosni bi bez ustaskog genocida danas bilo duplo vise Srba, i cinili bi apsolutnu vecinu, dok bi muslimani cinili trecinu a "Hrvati" nesto preko 10%.

    • Stepanac Blaženi says:

     @Branko samac @vlada Obojica pišete gluposti. Niti je 1921. u Hrvatskoj živjelo 1/4 Srba, niti je u WW2 ubijeno 700.000 Srba. Stvarno ne znam dokad namjeravate tako perfidno lagat i svojim lažima trovat narod.

     • Branko Samac says:

      SINU TISUĆLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača, Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raco, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mučki udar s leđa dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u njedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, Oštrije i ljuće opet da ti skuje, Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje. HORDA Mi nismo poznali vas po zastavama, Ni vaše heroje „od lavova ljuće” Sve na kolenima vukli ste se k nama Noseć mač ubice i luč palikuće. Bez buktinja ide ta vojska što ćuti, Požar sela svetli za marševe gorde... Vaše gromke himne ne čuše nam puti: Nemo ubijaju decu stare horde. Polomiste više kolevki, o srama! Nego herojima otvoriste raka, Podaviste više njih u posteljama, Nego što ste u krv srušili junaka. Uzeli ste oči freskama sa svoda, Glave kipovima heroja iz bajke; Spržili ste seme u strahu od ploda, I reč ubijali ubijajuć majke! Presiti se zemlja od krvavog vala, Ali vam pobeda ne osvetli lice; Jer lovor ne niče s bunjišta i kala, On je za heroje, a ne za ubice!

     • vlada says:

      Hahaha, jeste, naravno, verovacemo tebi ujko, i tvom Frankenstajnu, a ne nemackim generalima koji su u svojim zvanicnim izvestajima davali njihove procene broja ubijenih Srba, 300-400 hiljada 1943-ce (Löhr, Rendulic, von Horstenau), 600-700 hiljada u 1944-toj (Fick, Massenbach), sto potkrepljuju i italijanski izvori. Dakle, pogresio si adresu: nemaju ovi brojevi nista sa Srbima, eto ko "perfidno laze", i "opanjkava ustase" - njihovi i tvoji gazde i idoli, nacisti. A tebi i Frankenstajnu, zajedno sa svom ustaskom pogani, ostaje da se zalite gradskom vodovodu - sto pre to bolje... ahahahaha

   • USPON KRALJEVINE SRBIJE says:

    Pustite vise sta je bilo, daj da radimo na tome da vise ne bude...Moramo ojacati ekonomiju, moramo obnoviti vojsku, moramo biti strpljivi i ojacati nacionalni korpus...kroz kulturu, kroz znanje, kroz vojsku, izmedju istoka i zapada moramo ploviti i ne dozvoliti da bukne neki rat u bosni ili makedoniji, jer bi nas to opet zaustavilo ekonomski za bar jos 20 god. Zato, pamet u glavu i podrzite Vucica za ovo sto sada radi...nama je potrebno vreme od 15-20 god konstamtnog ekonomskog rasta. Sada smo na pocetku. Zapamtite ovo: AKO VUCIC SADA PADNE, SRBIJA SE U SLEDECIH 30-40 GODINA NECE EKONOMSKI OPORAVITI!!! Svi sto se sada tako olako busaju u grudi junacke, videli bi sta bi se sa nama desilo da nam opet podignu 5-10 god sankcija? Zaboravili ste? Ja nisam! Hajdemo ovaj put malo pametno!!! BJR Hrvatska se svakako raspada, sto ekonomski, sto teritorijalno, tako da, nema razloga za brigu...Baranja i Dubrovacka oblast ce se svakako vratiti u buducu Kraljevinu Srbiju...Makedonija je problem! Ona ce se u skorije vreme prvo federalizovati, a zatim i podeliti...Taj deo albanski nije sporan, sporno je to sto na drugi deo pretenzduju tri republike...Nekako mi je vec unapred zao tih glupih, malih i ne definisanih makedonaca...nista ne znaju, a rade i to poprilicno dobro na svom samo-unistnju...tuga sa juga...mozda im i pomognemo, ali kako stvari stoje, nisu zasluzili...Manje kritike, vise vere!!!! Pozdrav

    • vlada says:

     Decko, zvaci taj senvic i ne balavi...

 2. kosovac says:

  Skot i Devenport su posetili Vučića i obnovili mu znanje kako se šeni pred Hrvatima. Vreme kao iz vremena Borisa Tadića, kada je takođe Unija aminovala da Hrvatska bude tutor Srbiji. Da bi se pokazala na delu poslušnost Srbije, Vučić je na brzinu spakovan i poslat na poklonjenje. Tako je i Tadić išao kod Josipovića, da primi nalog uz „prijateljsko ćaskanje“.

 3. PionirBio says:

  U pravu si Brana.Ja sam hrvat iz Srbije,provokacija je bilo.Malo,ali niko me nikad nije napao niti maltretirao.Nikad.

 4. dr. kurton says:

  Ovaj teletabis picousti ne bi bi tu gde jeste kad bi znao za sramotu. Ovo je ponižavanje proteranih Srba iz Krajine.

 5. mijo says:

  hrvati se puno boje vucica i dacica vucic je opasan srbin dacic jos veci

 6. spira says:

  http://www.genocid.info/index.php/2014-10-06-23-24-37/spiskovi-pobijene-djece-u-ndh.....................U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj je za vrijeme Drugog svjetskog rata 1941-1945 prema do sada sakupljenim podacima, a što nikako nije konačna cifra, ubijeno 74.762 djece, mlađih od 14 godina. Među njima je bilo 14.528 djece evidentiranih kao žrtve rata, dok je nad 60.234 djeteta izvršen najteži oblik genocida. Ubijeno je 32.054 dječaka i 28.012 djevojčica. Najviše je ubijeno srpske djece - 42.791, romske – 5.737, muslimanske – 5.434, jevrejske – 3.710 i hrvatske – 2.289. Za 273 djeteta nije utvrđena nacionalna pripadnost. Životi 37.139 djece ugašeni su na preko hiljadu stratišta širom NDH. U hrvatskim, njemačkim i italijanskim logorima živote je izgubilo 23.504 djece od kojih su samo jasenovačka stratišta progutala 19.432 djeteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *