Пјонгјанг: Напашћемо само САД, никога више

Pjongjang: Napašćemo samo SAD, nikoga više

20 oktobra 2017

Pjongjang ne očekuje da će bilo koja druga država sem SAD pokrenuti nuklearni napad, stoga će Severna Koreja izvrišiti kontranapad samo protiv Vašingtona.

To je saopštila zvaničnica Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, Čoe Son – hui na konferenciji o neširenju nuklearnog naoružanja u Moskvi.

– Verujemo da bi SAD, nijedna druga zemlja, pokrenule nuklearni napad protiv nas. Naš nuklearni odgovor imaće na meti samo SAD, ali ne neku treću zemlju – rekla je Čoe, prenosi TASS.

Pjongjang nema nikakvu nameru da razgovara sa Vašingtonom o svom nuklearnom programu.

– Ovo je pitanje života i smrti za nas. Trenutna situacija samo produbljuje naše razumevanje da moramo da posedujemo nuklearno oružje kako bismo sprečili potencijalni napad – rekla je Čoe.

Ona dodaje da će SAD morati da se pomiri sa nuklearnim statusom Severne Koreje, prenosi Rojters.

– Odgovorićemo vatrom na vatru – rekla je Čoe.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ima Boga. says:

    Da, jer je samo SAD već napadala njih. O čemu pričamo? O smislu života severne koreje da uzvrati jednom teško zadati udarac koji je bio tako smrtonosan da ga oni još i previše dobro pamte. Tante za tante, oko za oko, zub za zub, ne milost za ne milost, itd. Ne plaše se smrti ali i ne priznaju poraz Napali ste nas i niste završili s nama, e sad dođite imamo nešto za vas. Poraz nije prihvatljiv ne zvali se mi Severna Koreja. E kad bi se još probudio Vijetnam, Kambodža i Japan i Avganistan koji su isto tako, manje više gore ili bolje prošli. Pa kad bi vaskrsla vojska Sadama Huseina, Moamera El Gadafija, Druga Slobe, zamalo da strada i El Asad, Sirija međutim jeste postradala i dalje strada. Ima li koja zemlja na dalekom i bliskom istoku koju oni nisu zadužili? Najveći su svetski dužnici po glavi stanovnika, kada im se naplate dugovi šta će od njih ostati? Znaju da troše i ratom da zarade. Mačem biješ, mačem sečeš, mačem sebi blago tečeš. Ali je pisano da ko mačem ubija, od mača će i stradati. Ovo je naravno iz Biblije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *