PJONGJANG UPOZORAVA: SAD i Južna Koreja se spremaju za nuklearni rat!

PJONGJANG UPOZORAVA: SAD i Južna Koreja se spremaju za nuklearni rat!

17 августа 2014

jammas.hussain20120901015435033Severna Koreja upozorila je danas na “nemilosrdan preventivni napad”, kritikujući predstojeću zajedničku američko-južnokorejsku vojnu vežbu koja po Pjognjangu predstavlja “probu za nuklearni rat”, javio je AFP pozivajući se na Korejsku državnu novinsku agenciju KCNA.

“Proglašavamo, ponovo, da ćemo nemilosrdno pokrenuti, bespoštedni preventivni napad na naš način i u vreme koje sami odredimo”, navodi se u zvaničnom saopštenju Pjongjanga.

U saopštenju se dodaje da su severnokorejski vojnici “spremni da bastione agresije pretvore u more vatre i pepela”.

KCNA je navela da je severmokorejska vojska optužila Vašington i Seul za planiranje “opasne probe za nuklearni rat”, prenela je agencija AFP.

Godišnja vojna vežba Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, po nazivom “Ulči slobodan čuvar” usmerenu na testiranje borbene gotovosti na moguću invaziju Severne Koreje, počinje sutra i odvija se uglavnom na kompjuterima ali uključuje na desetine hiljada južnokorejskih i američkih vojnika.

AFP podseća da vojna vežba dolazi usled velike napetosti na Korejskom poluostrvu usled niza vojnih proba Severne Koreje i raketnih testova u poslednjih nekoliko meseci.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. m.trajkovic says:

    i pise u svetom pismu da ce crnac izazvati katastrofu jer zna z adjavola a ne za boga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u