„ПЛАЋАЋЕМО У РУБЉАМА!“ Још једна европска земља ће испунити Путинов захтев

„PLAĆAĆEMO U RUBLJAMA!“ Još jedna evropska zemlja će ispuniti Putinov zahtev

3 aprila 2022

MINISTAR privrede Slovačke Ričard Sulik izjavio je da se ne može zaustaviti isporuka gasa iz Ruske Federacije.

– Ako je postavljen uslov da se plaća u rubljama, mi ćemo plaćati u rubljama – rekao je Sulik.

Prema njegovim rečima, Bratislava kupuje oko 85 odsto ukupnog gasa sa ruske strane. Kako je napomenuo ministar, potrebna je diversifikacija snabdevanja plavim gorivom, ali za to će biti potrebno nekoliko godina.

Podsećamo, ove nedelje ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o trgovini gasom sa neprijateljskim zemljama u rubljama. Ove države će morati da otvore račune u ruskim bankama, precizirao je Putin.

Belorusija će takođe plaćati gas u rubljama. Država čiji je lider Aleksandar Lukašenko tvrdi da je to i u njenom ekonomskom interesu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Čuješ, Slovačka planira da DIVERZIFIKUJE snabdevanje gasom. Ova reč „diverzifikacija“ sorošoidnog novogovora na prvi pogled izgleda glupa, međutim to je veoma inteligentna reč. Ona samo izgleda glupo zato što je namenjena za glupake, inače nju su smislili vrlo pametni ljudi. Slovački sorošoidni ministar Ričard Sulić misli da ta naučna reč znači nešto mnogo lepo u vezi snabdevanja Slovačke gasom. Baš suprotno, ćorća ministar ubeđuje ćorće Slovake da će da im bude mnogo dobro kada se izvrši diverzija u njihovom današnjem unosnom snabdevanju gasom. Da će tada gas kupovati skuplje od svojih kolonijalnih prijatelja, a naravno svi znamo iz teorije ekonomije da je najbolje ono što je najskuplje. ……………Pošto Srpski ministar Zorana Mihajlović verovatno posle današnjih izbora peva labudovu pesmu, biće interesantno ko će da je zameni po nalogu Tajnog upravnika. Da vidimo koju će naučnu metodu da primeni pri DIVERZIFIKACIJI srpske elektroprivrede. Verovatno će koristiti metodu koju su srpske glupče prihvatile kada su izvršili DIVERZIJU izgradnje srpskih Mini hidroelektrana.

  • Rista Bre says:

   hehe...moja ljubimica već ima obezbeđen bar n... zeleni položaj u EU. Samo sačekaj. Nema ona ono lepo odnazad za džabe. Ja da imam kancelariju kao ti, zaposlio bih je kao CEO. Ko zna, možda bi mi izlečila jedan kompleks? Eto, sad vidiš da je ljubav slepa čak i kad omatoriš. A šta ćeš? Najlepši stimulans čoveka - ljubav, zasniva se na najjačem instinktu čoveka i tu se godine ne broje. A to za "položaj" ne brini. Milićka je srpski ambasador u Švajcarskoj. Imamo mi još ambasada, pa zahvalnih EU kancelarija...Ima toga. ali ako malo bolje pogledaš, videćeš...Čanak je dobio stolicu poslanika i polako se uklonio iz javnosti, ona popularna prost...ovaj starleta, dobila stolicu pomoćnika ambasadora u Švedskoj, Madame Đinđi ćka dobila stolicu u NISu i povukla se iz javnosti, Milićka dobila ambasadosrku stolicu i jasle i skinuta je sa dnevnog reda, Obradović je dobio poslaničke jasle, udobno se smestio a može tamo ostati cela veka ako njega pitaš, Vukadinović je takođe dobio poslaničku stolicu za njegovu ubrzano rastuću zadnjicu i jasle i uklonjen je iz javnosti, Veće APV je osvojeno "demokratskim" izborima i trenutno je bezglasno...Čistilište đavolova...Kapito? Misliš moja Zorana sa onoliko lepim izgledom odnazad, nije zaslužila kartu za ulazak u to divno mesto?

   • Kosovac says:

    @ Rista Bre, …..A bre Risto, dole kod nas se kaže „Ja te krstim a ti prdiš“. Ja se openih pričajući koliki je diverzant ministar Zorana Mihajlović, a ti je opravdavaš fol nema veze, važno je da ima široke guzice. Ni pet ni šest, opravravaš aktivnosti ministra Zorane, a opravdanje ti je vrlo sorošoidno prilagođeno fol logici srpskih mangupa. Ne stidiš se što si izjavio da si spreman državu prodati za dva dupeta ili eventualno malo πčke. Perverzna logika, svojstvena sorošoidima, za njih psiholozi govore da važi ideologija projekcije u ogledalu, pa je zato za njih karakondžula oličenje lepote.

 2. Pendrek says:

  Bilo bi dobro da i Srbija placa u Rub .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *