„ПЛАЋАЋЕМО У РУБЉАМА!“ Још једна европска земља ће испунити Путинов захтев

„ПЛАЋАЋЕМО У РУБЉАМА!“ Још једна европска земља ће испунити Путинов захтев

3 априла 2022

МИНИСТАР привреде Словачке Ричард Сулик изјавио је да се не може зауставити испорука гаса из Руске Федерације.

– Ако је постављен услов да се плаћа у рубљама, ми ћемо плаћати у рубљама – рекао је Сулик.

Према његовим речима, Братислава купује око 85 одсто укупног гаса са руске стране. Како је напоменуо министар, потребна је диверсификација снабдевања плавим горивом, али за то ће бити потребно неколико година.

Подсећамо, ове недеље руски председник Владимир Путин потписао је указ о трговини гасом са непријатељским земљама у рубљама. Ове државе ће морати да отворе рачуне у руским банкама, прецизирао је Путин.

Белорусија ће такође плаћати гас у рубљама. Држава чији је лидер Александар Лукашенко тврди да је то и у њеном економском интересу.

KOMENTARI



4 коментара

 1. Косовац says:

  Чујеш, Словачка планира да ДИВЕРЗИФИКУЈЕ снабдевање гасом. Ова реч „диверзификација“ сорошоидног новоговора на први поглед изгледа глупа, међутим то је веома интелигентна реч. Она само изгледа глупо зато што је намењена за глупаке, иначе њу су смислили врло паметни људи. Словачки сорошоидни министар Ричард Сулић мисли да та научна реч значи нешто много лепо у вези снабдевања Словачке гасом. Баш супротно, ћорћа министар убеђује ћорће Словаке да ће да им буде много добро када се изврши диверзија у њиховом данашњем уносном снабдевању гасом. Да ће тада гас куповати скупље од својих колонијалних пријатеља, а наравно сви знамо из теорије економије да је најбоље оно што је најскупље. ……………Пошто Српски министар Зорана Михајловић вероватно после данашњих избора пева лабудову песму, биће интересантно ко ће да је замени по налогу Тајног управника. Да видимо коју ће научну методу да примени при ДИВЕРЗИФИКАЦИЈИ српске електропривреде. Вероватно ће користити методу коју су српске глупче прихватиле када су извршили ДИВЕРЗИЈУ изградње српских Мини хидроелектрана.

  • Риста Бре says:

   хехе...моја љубимица већ има обезбеђен бар н... зелени положај у ЕУ. Само сачекај. Нема она оно лепо одназад за џабе. Ја да имам канцеларију као ти, запослио бих је као ЦЕО. Ко зна, можда би ми излечила један комплекс? Ето, сад видиш да је љубав слепа чак и кад оматориш. А шта ћеш? Најлепши стимуланс човека - љубав, заснива се на најјачем инстинкту човека и ту се године не броје. А то за "положај" не брини. Милићка је српски амбасадор у Швајцарској. Имамо ми још амбасада, па захвалних ЕУ канцеларија...Има тога. али ако мало боље погледаш, видећеш...Чанак је добио столицу посланика и полако се уклонио из јавности, она популарна прост...овај старлета, добила столицу помоћника амбасадора у Шведској, Мадаме Ђинђи ћка добила столицу у НИСу и повукла се из јавности, Милићка добила амбасадосрку столицу и јасле и скинута је са дневног реда, Обрадовић је добио посланичке јасле, удобно се сместио а може тамо остати цела века ако њега питаш, Вукадиновић је такође добио посланичку столицу за његову убрзано растућу задњицу и јасле и уклоњен је из јавности, Веће АПВ је освојено "демократским" изборима и тренутно је безгласно...Чистилиште ђаволова...Капито? Мислиш моја Зорана са онолико лепим изгледом одназад, није заслужила карту за улазак у то дивно место?

   • Косовац says:

    @ Риста Бре, …..А бре Ристо, доле код нас се каже „Ја те крстим а ти прдиш“. Ја се опених причајући колики је диверзант министар Зорана Михајловић, а ти је оправдаваш фол нема везе, важно је да има широке гузице. Ни пет ни шест, оправраваш активности министра Зоране, а оправдање ти је врло сорошоидно прилагођено фол логици српских мангупа. Не стидиш се што си изјавио да си спреман државу продати за два дупета или евентуално мало πчке. Перверзна логика, својствена сорошоидима, за њих психолози говоре да важи идеологија пројекције у огледалу, па је зато за њих караконџула оличење лепоте.

 2. Pendrek says:

  Bilo bi dobro da i Srbija placa u Rub .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u