ПЛАН ПЕНТАГОНА ЗА СЛАМАЊЕ КАЛИЊИНГРАДА: Амерички медиј о уништењу најјачег упоришта руске војске

PLAN PENTAGONA ZA SLAMANJE KALINJINGRADA: Američki medij o uništenju najjačeg uporišta ruske vojske

20 maja 2021

PENTAGON ima plan za uništenje najjače naoružanog ruskog vojnog uporišta, piše američki list „Nešenel interest“.

Autor članka Dejvid Aks podseća da je Kalinjingrad ruska polu eksklava naoružana PVO sistemima S-300 i S-400, kao i protivbrodskim raketama „Oniks“ i „Iskander“.Zahvaljujući tom regionu Rusija predstavlja pretnju po NATO u radijusu od nekoliko stotina milja, navodi se u članku.

Zbog toga u Vašingtonu neprestano razmišljaju o tome kako da „slome“ Kalinjingrad, rekao je komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi general Džefri Harigan.

Prema njegovom mišljenju, to će biti „pravovremeni, efikasni napad na više nivoa“.

Pretpostavlja se da to podrazumeva napad sa zemlje, mora iz vazduha, kao i napad u sajber prostoru.

Avioni, brodovi i podmornice će naneti udar krstarećim raketama velikog dometa.

Pešadija će izvesti raketni napad, dok će zadatak hakera biti da onemoguće sistem veze, posle čega će stelt-lovci i bombarderi probiti odbranu i bacati bombe navođene putem dži-pi-es sistema.

Podsetimo, američki mediji nazivaju Kalinjingrad „košmarom za NATO“, a predstavnici SAD i Alijanse više puta su govorili o planovima da „zauzmu“ tu oblast u slučaju rata sa Rusijom. Pored toga, NATO vojnici na vojnim vežbama uvežbavaju napad na Kalinjingrad.

Ruski vojni eksperti su isticali da su bilo kakve izjave o mogućnosti „zauzimanja“ tog regiona Rusije bez posledica za NATO – fantazije.

Prema mišljenju ruskog eksperta Konstantina Sivkova, sukob u Pribaltiku i teoretski gubitak dela ruske teritorije doveli bi do nuklearnog rata.

(Sputnjik)

KOMENTARI12 komentara

 1. M says:

  To kao proba za napad na ostatak Rusije,mogu planirat,nije skupo!Ali napad jest!Kao da Rusija mora uzvratiti samo iz Kalinjingradske oblasti!?!Može i iz ostatka Rusije!I to po NATO napadaču i organizatoru,a to znači ne samo po istočnoj Europi,nego i po zapadnoj,i po USA,znači istom mjerom,recipročno,i to kako njoj paše,tj.Atomski!A mislim da bi tako i uzvratila,jer joj ništa pametnije ne bi preostalo na putu k opstanku!

  • Sančo Pansa says:

   Sjajan komentar... Rusi bi ih unakazili toliko da se nikada više ne bi opravili...Rusima je preko glave ovih prevaranata...Putin je rekao: u slučaju sukoba će ih kazniti tako da nikada to ne bi zaboravili...To je aluzija na Drugi svetski i za Napoleonova &ranja, objasnio je Lavrov, na štaa je mislio...

  • Radojko says:

   upravo tako.sta ce rusi da rade sa satanama i iskanderima - udari po evropi i sad 3 minuta odnono 12 od komande?!

  • Radojko says:

   tu bi se pridruzili i kinezi, a tek onaj kim pa on bi od srece sve nuklearne ispalio kao petarde, od tokija do sad.

  • Strsljen says:

   Resili da izginu kao macici. Rusi ce odgovoriti max silom po svim ucesnicima. Bice cas nekoliko milona mrtvih....pre desetine. I treba svom silom odovoriti ...ovi evropljanji ko corave i gluve babe. O kaubojima da ne pricam. Tik tak.I vreme je da zadnji cirkus pocne ljudskoj vrsti.

 2. test01 says:

  Samo pisanje ovakvih clanake je vise nego dokaz za pripreme za napad na Rusiju! Rusija bi trebalo brutalno da odgovori na svaki pokusaj pretnje jer ovo je preslo sve granice normale i ima samo jedan ishod koga se svi plase a u Evropi niko ni da mrdne prstom a kamoli da pokusa da to zaustavi. GLUPA EVROPA !

  • independent says:

   Ovi u nato paktu zaista nisu normalni.Ili samo slede naredbe svojih gospodara iz senke da se izazove 3 svetski rat sto pre .Naravno da ce rusija odgovoriti na napad atomskim bombama po evropi i americi.Svet zaista broji zadnje dane pred unistenje. .

  • Sančo Pansa says:

   Nema potrebe za nervozom, jer su Rusi užasno moćni...Mišljenja sam da Amerika plaši i uvodi u red "saveznike" i potiskuje ih sa scene da ne bi bili u igri oko podele moći u Novom svetskom poredku, koji će se desiti za 3-4-5 godina, između -Kine-Rusije i SAD...

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Udu mečkina rupu a u stvari mečka je ta koja će njima da zaigra na vrata. Ulaze u mečkina usta i samo još da je zamole da ih sažvaće.

 4. miliorad5 says:

  stalno sam se pitao zašto su rusi bacili onu bombu od 50 MGT i na kraju sam shvatio šta su oni testirali kada sam pogledao film o tom eksperimentu.To je bre ČISTA FUZIONA H3 BOMBA ,posle nje NEMA ZRAČENJA,čak i na 0 tački je minimalno,ali mora da bude VELIKI BUM,za manje bobme se koristi plutonijumska klasična nuklearna glava kao okidač ali u CAR bobmi toga nema i nema zračenmja 50000 god.znači nuklearni razorni rat je sasvim moguž bez opasnosti za uništenje čak ni čovečanstva a kamoli planete i sad je sasvim jasno ŠTA su HIPERSONIČNI dostavljači CAR BOMBE jer te rakete mogu da nose takvu bobmu ne treba im 10 bojevih glava, dovoljna je JEDNA.Ima da gori zapad kao što nikada nije,a danas im je i putin to i poručio.Realno 4--i slovim ČETIRI HIPERSONIČNA UDARA bi od terirorije veličine francuske napravili spaljenu pustinju,pa vi vidite sa kakvim užasom se ovi na zapadu poigravaju i poigravaće se dok ne budu videli STVARNO dejstvo takvog oružja i neka samo probaju da uzvrate,čisto sumnnjam da će se usuditi.Iamju i francuzi i amerikanci takve bojeve glve ali im treba klasičan bobmarder da ih upotrebe a to je danas naučna fantastika čista glupost jer takvi avioni su za rusku PVO leteće mete koje ne mogu da promaše pa sve i da hoće da ih promaše.Znači zaključak je samo da su ovi na zapadu izgubili nekoliko kuglagera u glavi kada bukvalno čačakaju mečku.

 5. M says:

  Iz ove nebulozne je jasna bar jedna stvar:-kolko je značajna pozicija blizina za nanošenje raketnog udara,pogotovo iznenadnog prvog,jer ne daje napadnutom vremena da se odbrani!Daklen,to USA-NATO tolko teško može progutati,da čak razmišlja o napadu na tu poziciju Kalinjingradska,iako je to zapravo napad i na tlo Rusije,s svim što iz toga može proizići,tj.direktni Ruski odgovor i na tlo napadača-nsredbodavca,a to znači ne samo istočne Europe,nego i zapadne Europe i USA!To govorim zato da podsjetim i na USA-NATO pokušaje lociranja svoga oružja još bliže na Ruske granice,odnosno opasnosti za Rusiju zbog toga,te stoga i značaja Ruske reakcije na to,odnosno mogućnosti,pače vjerovatnosti iste!A USA-NATO osim ove situacije,forsira i ovu drugu!S nadom-planom-ili čak dogovorom s petokolonašima u Rusiji,da će uspjeti obje!Ali bez čvrste garancije!Što može značiti da će možda u neko doba jednog običnog dana,oni biti ti koji će iznenada žestoko biti napadnuti od Rusije!?!Jer,možda Rusi nisu tako mutavi kako izgledaju?!?

 6. goran says:

  Sve je to dobro samo kada bi Rusi na taj napad ćutali i gledali i ne reagovali ali...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *