ПЛАН РАСПОРЕДА ВЕЋ ПОСТОЈИ – ЗАПАД У СТРАХУ: Путин шаље копнене трупе у Сирију!?

PLAN RASPOREDA VEĆ POSTOJI – ZAPAD U STRAHU: Putin šalje kopnene trupe u Siriju!?

25 aprila 2017

Najsvežije spekulacije koje cirkulišu medijima jesu da se Rusija priprema da rasporedi kopnene trupe u Siriji nakon zvaničnog zahteva koji se očekuje od sirijske vlade, prenose sirijski mediji.

Izveštaji se pozivaju na neimenovane vojne izvore i argumentuju da plan raspoređivanja već postoji. Ipak, veruje se da je to jedini realan deo informacije, jer svaka komanda razvija planove za različite vrste operacija i raspoređivanja.

Informacije potiču uglavnom iz iranskih i izraelskih medija. Tako je iranski Pres TV objavio reči anonimnog izvora koji je u u ponedeljak otkrio da su ruske specijalne snage spremne da budu raspoređene u oblastima u kojima su angažovane sirijske trupe u ozbiljnim borbama protiv terorističkih grupa.

Dalje se navodi da su tehnički aspekti ovog plana već pripremljeni, i da će se sprovesti kada vlada u Damasku zatraži to u službenom zahtevu, a ruski predsednik Vladimir Putin izda naredbu.

Drugi iranski medij Fars njuz ima svoju verziju, pa kaže da su sirijski vojni izvori otkrili kako je Moskva obavestila Damask da o svojoj spremnosti da pošalje kopnene trupe u Siriju. Izvor Al-Hadat njuza kaže da je Rusija najavila da će na zahtev Sirijske armije biti spremna da pošalje kopnene snage u Siriju. Izvori kažu da su specijalne ruske snage spremne da budu raspoređene u regionima koji se suočavaju sa najvećim pritiskom terorističkih grupa.

Izraelski sajt Inetnjuz takođe govori o ovakvoj mogućnosti. Izvori iz sirijske armije su rekli da je Rusija izrazila volju da rasporedi kopnene snage u Siriji na zvanični zahtev sirijskog predsednika Bašara Asada. U intervjuu za Al-Kuds Al-Arabi, izvor je rekao da je rusko Ministarstvo odbrane navelo da je spremno da rasporedi specijalne snage u oblastima gde postoji pritisak pobunjenika. Izvor je rekao i da je Iran spreman da proširi svoje učešće u okršajima u Siriji, uključujući i slanje kopnenih trupa.

Ovim izveštajima se prigovaraju dva nedostatka. Jedan je što su ruske snage za specijalne operacije već raspoređene u Siriji, a drugi što ne postoje slični izveštaji moskovskih medija koji bi govorili o raspoređivanju ruskih kopneinh snaga u Siriji.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pastrovic says:

    Zasto uporno svi mediji pominju "teroristicke grupe", a niko da bekne ko finansijski stoji iza njih? Odnosno, ko su to pravi a ne novinarsko-medijski teroristi?

  2. goran says:

    Zato sto neko kontrolise medije 100%. Ako ne verujes, probaj da ih malo kritikujes, pa ces videti sta ce te zadesiti. Mislim da ne treba da ti crtam ko si oni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *