„PLEMENITA BAJKA“: Merkel razmišlja kako da sravnjene Donjeck i Lugansk sačuva u Ukrajini

„PLEMENITA BAJKA“: Merkel razmišlja kako da sravnjene Donjeck i Lugansk sačuva u Ukrajini

23 avgusta 2014

merkel-i-jacenjuk-600x411Kako bi se vratio Krim Ukrajini potrebno je strpljenje i mnogo napora, izjavila je danas u Kijevu nemačka kancelarka Angela Merkel.

„Često je, kada se rešavaju politička pitanja, potrebno vrlo mnogo strpljenja i napora“, rekla je Merkelovan akonferenciji za novinare, a prenosi Ukrinform.

Prema njenim rečima, prisajedinjenje Krima Rusiji izvršeno je uz kršenje teritorijalne celovitosti, navela je ukrajinska državna agencija.

„Ukoliko priznamo takav princip, tada u čitavoj Evropi može tako nešto da se desi. Tada se neće raditi samo o Krimu i Ukrajini, već tada za svaku evropsku zemlju mogu da se osporavaju određene teritorije, određene oblasti, što bi narušilo mirnu koegzistenciju u Evropi“, rekla je Merkelova na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Nemačka kancelarka je, kako prenosi agencija UNN, rekla da je sledeći potez očuvanje Donjecka i Luganska u sastavu Ukrajine.

Porošenko je Merkelovoj zahvalio na toj poziciji, navodi ta agencija.

UNIAN je preneo da je Merkelova na konferenciji za novinare izrazila nadu da će susret Porošenka sa liderima Evroazijske trojke (Rusija, Belorusija, Kazahstan), uz učešće predstavnika Evropske komisije, 26. avgusta u Minsku, doprineti rešavanju krize na istoku Ukrajine.

Nemačka kancelarka je danas u Kijevu izjavila da ne može da isključi mogućnost da će Rusiji zbog ukrajinske krize biti uvedene nove sankcije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vucina Zmajevic says:

    Sto bi s Kosovom. bagro nacisticka?

  2. LJuba NS says:

    Rekao sami verujem daće Nemačka na kraju izvući najdeblji kraj a daće na kraju profitirati Englezi što i jeste cilj ove krize.

  3. boban says:

    Fasisti ostaju zauvek fasisti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *