ПЛЕНКОВИЋ: Београд да оштро осуди гажење заставе

PLENKOVIĆ: Beograd da oštro osudi gaženje zastave

19 aprila 2018

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da očekuje da Srbija oštro i nedvosmisleno osudi jučerašnji incident koji je u srpskom parlamentu izazvao lider radikala Vojislava Šešelja i da nastavak odnosa sa Srbijom bude u kontekstu te osude.

Hrvatska delegacija prekinula je juče posetu Srbiji, posto je SRS saopštio da je Vojislav Šešelj na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno s još jednim radikalom Filipom Stojanovićem gazio po hrvatskoj zastavi, a nakon toga je članove delegacije hrvatskog Sabora grubo izvređao.

„Najoštrije osuđujem taj Šešeljev incident“, kazao je Plenković na početku sednice vlade. „Oskvrnuo je hrvatsku zastavu i vređao delegaciju Sabora“, dodao je.

On je ponovio da Vlada podržava odluku predsednika Sabora Gordana Jandrokovića da prekine posetu Srbiji.

„Očekujem da Srbija oštro i nedvosmisleno osudi taj akt poslanika u skupštini koji je još jednom ponovio svoju oštru i bezobzirnu retoriku i ponašanje prema Hrvatskoj“, rekao je Plenković.

„Očekujemo i da nastavak dijaloga i odnosa sa republikom Srbijom bude u kontekstu njihove osude takvog ponašanja“, naglasio je hrvatski premijer.

Hrvatska Vlada, kako je rekao, nastaviće da gradi odnose da susedima, a na ovakove poteze će reagovati „odlučno i primerno u zaštiti digniteta simbola hrvatske države i dostojanstva Hrvatske u celini“.

KOMENTARI3 komentara

 1. marko says:

  beograd da osudi gazenje zastave a ti table koje u vukovaru razbijas stepincu psomenik i usatse u sp0lotu njih 30 000 s crnim kapama svi imaju uniforme odakle nego od drzave

 2. Ilija Krneta says:

  Seselju ti zivis u Srbiji a ne u hrvatskoj u srbiji je nemir a nije u hrvatskoj ti si srbe rasterao iz hrvatske i prodao i izdao i kad pricas sto lazes za cifru srba kolika je izaslo iz hrvatske srba u oluji nije 200-000 nego 60-ooo hiljda ste vi izdali iz beograda govori istinu dosta tvoje lazi i tvoje cia

  • Baja says:

   Tako je Ilija i zašto nedodje junak seselj u HR da gazi zastavu eeeee, bilo bi : šaka nos patos!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *