ПЛЕНКОВИЋ НАПАДА СРБИЈУ ИЗ БРИСЕЛА

PLENKOVIĆ NAPADA SRBIJU IZ BRISELA

13 marta 2021

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković pozvao je institucije u Srbiji da odmah reaguju na, kako je rekao, „nedopustive i neprimerene napade na Hrvate koji žive u Srbiji“.

Plenković je iz Brisela, gde se nalazi u radnom posetu, tvrdi da ovo „nije prvi slučaj da se pretilo Hrvatima koji žive u Srbiji“.

– Ministarstvo spoljnih poslova je reagovalo. Reagovali smo i ranije. U kontaktu samo s predstavnicima hrvatskih zajednica, veća i stranaka u Vojvodini. Smatramo da na to odmah trebaju najoštrije reagovati institucije u Srbiji jer je nedopustivo i neprimereno – kazao je Plenković.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo protestnu notu Srbiji, izražavajući zabrinutost zbog, kako navode, „pretnji, zastrašivanja i uvreda predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji nakon zahteva da se hrvatski uvede u službenu upotrebu u Vojvodini.

KOMENTARI5 komentara

 1. Nemanja says:

  Nema vise Balasevica pa moraju sami da napadaju Srbe. Kad god zatreba, hrvatska sluzba iscenira neki dogadjaj da zaseni ono sto Srbija dobro radi ili da okleveta nekog ko im nije po volji. Ako im je stalo do dobrih odnosa neka prvo priznaju da su Srbi konstutivan narod u Hrvatskoj i neka uvedu struju i srede puteve do svih srpskih sela. Pa onda neka se jave.

 2. Gardista says:

  Za preostalih 1000 cromanjonca idi begaj, ppa svi su pederi.

 3. Žarko says:

  Jel znaš de ti je dupe? Okreni ga ka Briselu i uživaj!

 4. milorad 5 says:

  oni su sami to organizovali,ali ako su naši uhvatili lika koji je to uradio biće smejurija.Postoji gomila načina kako može komotno i lako da se amortizuje ovo proservanje iz hrvatske,isto kao što su oni orgnizoali napad tako može da se organizuje " fantomski krivac" uhapsi i posle pusti dotični glumac koji glumi robijaša koji je "pretio" "ugroženim hrvatima" sve su to igre i kontra igre i mogu da se igraju do bestvesti,kako oni lažu tako i mi možemo da lažemo i SVE je OK :)ali onda treba smisliti i njihove probleme sa srpskom manjinom koju definitivno i dalje ugnjetavaju u hrvatskoj očigledno sada već sporta radi.Ponovoiću 1000 p0uta svakome da sa hrvatima nikakvih dobrobiti za nas srbe neće biti,najbolje i jedino dobro koje tamo može za nas da proizadje je da ih zemljotres razori do bola i zemlje proguta komplet,sve ostalo odatle je ZLO za srbiju.

 5. Becki konjusar says:

  Ustaše ne mirju a srbi im se kao i obično umiljavaju dok ne dobiju po vratu. E onda je kasno. Zašto neko od naših službi ne ode u Hrvatsku pa ne snimi srpska sela pa redovno ne pokazuje na televiziji i ne šalje protesne note i slično? A da naše žute demokrate su davno potpisale ustašama izjavu da su oni ispunili sve obaveze prema srbima iz Krajine. Nije ni čudo što pojedini srbi uzimaju katoličanstvo i prihvataju hrvatstvo kad Srbija ne čini ništa da im pomogne. 1990/91 ih je uvukla u rat da bi ih Milošević 1995 izdao. Sramota!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *