ПЛЕНКОВИЋ НОВИНАРКИ РТЛ-а: Слатки сте…

PLENKOVIĆ NOVINARKI RTL-a: Slatki ste…

3 oktobra 2018

Umesto da odgovori na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret o novom skandalu koji potresa HDZ, hrvatski premijer Andrej Plenković uzvratio joj je da je slatka.

Plenković je juče nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegovog zamenika Milijana Brkića, odgovarao na pitanja novinara.

Kako to obično biva kad je šef HDZ-a nervozan zbog pitanja koja mu se postavljaju, u jednom trenutku je krajnje neprimereno odgovorio na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret, piše hrvatski portal „Indeks“.

Prema policijskim dokumentima, Brkić je kriminalcima dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom.

Novinarka Damira Gregoret je Plenkovića pitala da li mu je sve to normalno i uobičajeno, na šta je usledio odgovor: „Slatki ste, Damira“.

Takav premijerov „odgovor“ izazvao je veliko negodovanje na društvenim mrežama, a deo korisnika je ponašanje premijera nazvao seksističkim.

Komentarišući Plenkovićevo, kako navodi „Indeks“, bahato ponašanje, novinarka Damira Gregoret je rekla da je odgovor premijera „potpuno neprimeren i šokantan“, te da najviše govori o onome ko ga je izgovorio.

„U ovom slučaju radi se o premijeru, koji tako nešto sebi baš nikada ne bi smeo da dozvoli. Problem je što takvi komentari mogu dodatno da obeshrabre žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja“, rekla je Damira Gregoret za „Indeks“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rodelinda says:

    Bahat i neinteligentan kao i obicno, bas me podseca na nekog sa ove strane tarabe...

  2. M says:

    Zašto je"slatka"sexističk!?I šećer je sladak!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *