ПЛЕНКОВИЋ САОПШТИО: Ово је нова хрватска влада, међу четири потпредседника и једна Србин

PLENKOVIĆ SAOPŠTIO: Ovo je nova hrvatska vlada, među četiri potpredsednika i jedna Srbin

20 jula 2020

AKTUELNI i budući premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je danas sastav novog kabineta, koji će imati 16 ministara i četiri potpredsednika.

Potpredsednici vlade su Tomo Medved, Davor Božinović, Zdravko Marić i Boris Milošević iz SDSS u ime manjinskih stranaka.„Svi su dobili apsolutnu podršku“, kazao je Plenković novinarima posle sastanka vrha HDZ-a.

Medved, Božinović i Marić ostaju na starim pozicijama, odnosno zadržavaju ministarstva branitelja, unutrašnjih poslova i finansija.

Gordan Grlić Radman ostaje na čelu ministarstva spoljnih poslova, Vili Beroš zdravlja i Oleg Butković mora, saobraćaja i infrastrukture, preneli su hrvatski mediji.

Nikola Brnjac je novi ministar turizma i sporta, Nataša Tramišak je na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, a Radovan Fuhs je novi ministar nauke i obrazovanja.

Ministarstvo ekonomije i održivoga razvoja je dobio Tomislav Ćorić, građevinarstva, prostornoga uređenja i državne imovine – Darko Horvat.

Ministar odbrane u novoj vladi je Mario Banožić, uprave i pravosuđa Ivan Malenica, rada i penzionog sistema, porodice i socijalne politike Josip Aladrović, kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, dok će resor poljoprivrede voditi Marija Vučković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *