ПЛЕНКОВИЋ САОПШТИО: Ово је нова хрватска влада, међу четири потпредседника и једна Србин

ПЛЕНКОВИЋ САОПШТИО: Ово је нова хрватска влада, међу четири потпредседника и једна Србин

20 јула 2020

АКТУЕЛНИ и будући премијер Хрватске Андреј Пленковић саопштио је данас састав новог кабинета, који ће имати 16 министара и четири потпредседника.

Потпредседници владе су Томо Медвед, Давор Божиновић, Здравко Марић и Борис Милошевић из СДСС у име мањинских странака.„Сви су добили апсолутну подршку“, казао је Пленковић новинарима после састанка врха ХДЗ-а.

Медвед, Божиновић и Марић остају на старим позицијама, односно задржавају министарства бранитеља, унутрашњих послова и финансија.

Гордан Грлић Радман остаје на челу министарства спољних послова, Вили Берош здравља и Олег Бутковић мора, саобраћаја и инфраструктуре, пренели су хрватски медији.

Никола Брњац је нови министар туризма и спорта, Наташа Трамишак је на челу Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније, а Радован Фухс је нови министар науке и образовања.

Министарство економије и одрживога развоја је добио Томислав Ћорић, грађевинарства, просторнога уређења и државне имовине – Дарко Хорват.

Министар одбране у новој влади је Марио Баножић, управе и правосуђа Иван Маленица, рада и пензионог система, породице и социјалне политике Јосип Аладровић, културе и медија Нина Обуљен Коржинек, док ће ресор пољопривреде водити Марија Вучковић.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u