ПЛЕНКОВИЋ СЕ ПОВОДОМ ЈАСЕНОВЦА дохватио „камена“ Милошевића и Вуковара

PLENKOVIĆ SE POVODOM JASENOVCA dohvatio „kamena“ Miloševića i Vukovara

31 januara 2018

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Zagrebu da hrvatska vlada i javnost imaju jasan i nedvosmislen stav prema žrtvama holokausta i ustaškog logora Jasenovac.

„Očito postoje neki ministri koji ne prate dobro zbivanja, ne gledaju, ne slušaju šta se radi, ne čuju poruke, nastoje jednom izložbom u Njujorku da instrumentalizuju temu, vrate odnose na vreme Drugog svetskog rata. Hrvatska se neće uvući u tu priču“, rekao je Plenković novinarima upitan o zaoštravanju odnosa sa Srbijom posle izjava srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na otvaranju za Hrvatsku sporne izložbe o Jasenovcu u sedištu UN.

On je dodao da Hrvatska zna kako da se odnosi prema prošlosti i jasno da artikuliše saučešće prema žrtvama, ali da osudi one koji su počinili zločine.

„Oni koji ovakve stvari rade moraju se zapitati kakva je bila politika recimo prethodnika iz stranke ministra spoljnih poslova Srbije početkom devedesetih kada je velikosrpski Miloševićev režim vodio agresiju na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarao Vukovar, doveo do 15.000 mrtvih u Hrvatskoj“, zapitao je Plenković.

On je ocenio da „takvi isti sigurno nemaju kredibilitet da rade ovakve provokacije“.

Na otvaranju izložbe o Jasenovcu u sedištu UN u Njujorku Dačić je, među ostalim, pozvao Plenkovića da u Jasenovcu „jasno definiše i kaže ko su žrtve“.

KOMENTARI3 komentara

 1. Vele says:

  Sta reci nego debilcina jedna GLUP KO NOC

 2. milos lujic says:

  Eto,toliko o razumijevanju,pijetetu,pokajanju...Nikada necemo shvatiti hrvatski odnos prema Srbima. Umrijecemo u zabludi da su nam braca. Ali valjda tako nam i treba kada smo blesavi i coravi kod ociju

  • samo istina says:

   Srbi iz Hrvatske i privremeno okupirane Republike Srpske Krajine znaju da su Hrvati samo koljači Srba ali Srbija nikako da se probudi i vidi istinu.Do kada više Vučićevo ulizavanje Hrvatskoj tek prvi put da je Srbija dala samo dio istine o pokolju Srba u Hrvatskoj u logoru Jasenovac. A to je samo jedan od logora za genocid nad Srbima Hrvatske i privremeno okupirane Republike Srpske Krajine. Hrvati uz pomoć i instrukcije Vatikana vrše nekažnjeno klanje Srba od vremena Austrougrske, kroz I i II svetski rat i ovaj zadnji koji zovu domovinski. Na to sve Srbija samo ćuti jer joj tako diktiraju Vučićevi prijatelji sa zapada eu, vatikan i ameri isti oni koji su pomagali Hrvatskoj i koji su nas nekažnjeno bombardovali osiromašenim uranijumom. Hrvati se odma osovili na zadnje noge i gle čuda kažu Srbi su zadnji koji mogu govoriti o Jasenovcu i kažu srpska propaganda i dalje pljuju po žrtvama. Traže zabranu istine dok u isto vreme ustaška mašinerija Hrvatske iz dana u dan zasipa ono malo Srba propagandom o srbočetnicima, srpskim koljačima, krezubim divljacima Srbima i Srbijancima. Ta propaganda je toliko jaka da većina Srba prima katoličku veru iz dana u dan i sve više se izjašnjava Hrvatima jer od Srbije nema nikakvu zaštitu. Zašto Srbija ne traži zabranu svakodnevnog trovanja Srba u Hrvatskoj preko tv, radio kanala i štampe primer: http://net.hr/danas/hrvatska/obiljezava-se-jedna-od-najvecih-tragedija-iz-domovinskog-rata-hrvati-su-u-tovarniku-morali-nositi-bijele-vrpce-oko-ruke-zvjerski-ubijeno-75-mjestana/ , Srbija treba baš kao Hrvatska istom merom im vratiti i svaki dan prikazivati zločine Hrvata nad Srbima. I dnevno nekoliko puta da se Hrvatska malo sabere i prekine dnevno plasirati mržnju protiv Srba. Kolinda kao vrlo bezobrazna ponavlja kako Hrvati neće i ne smiju i ne žele biti manjina u Bosni? Gde je tu Vučićevo pitanje pa kako su Srbi postali manjina u Hrvatskoj a isto nisu smeli ni želeli? Sa slovenijom opet mora biti po hrvatskoj želji isto i s bošnjacima pa ko su Hrvati bogom dani a ostali šta sluge?Vučić se hvali šta će sve dati Hrvatima u Vojvodini koji već sve imaju a kukavica ljigava ne pita zašta Srbi u NDH nemaju ćirilicu zašta Srbi po Krajini Baniji, Lici, Kordunu, Dalmaciji žive u XXI stoleću bez struje, vode, puteva, doktora itd. To njega ne interesuje on samo obećava i obećava Hrvatima u Srbiji pa čiji je taj predsednik? Pitate li se Srbi zašto je Hrvatska DRŽAVA Hrvata i ostalih nacionalnih manjina a Srbija zemlja svih njenih građana i zašta samo Srbi nemaju nacionalnu država našeg naroda? Pa jel samo ćutimo i jer smo kukavice a narod vode strani plaćenici i sluge .Probudi se Srbijo već je prekasno i više dece jer izumresmo. I šta je bilo prvo Jasenovac četiri godine klanje Srba organizirano ili oslobađanje Vukovara kojeg stalno ponavljaju kao zločine Srba? Širite ovu istinu po svim sajtovima, fejsbuk grupama i gde god možete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *