Пљуште нове оптужнице за ратне злочине у Хрватској

Pljušte nove optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj

11 marta 2018

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv osmorice komandanata i 14 pripadnika srpskih paravojnih jedinica koje tereti za ratni zločin protiv hrvatskih civila na području slavonskih sela Čojlug, Balinci i Četekovac.

Oni su optuženi da su u tim selima „u septembru 1991. ubili 20 civila i dva ratna zarobljenika“, prenosi Hina.

Navodi se da „Tužilaštvo tvrdi da su osmorica komandanata naređivali pripadnicima srpskih paravojnih formacija da zlostavljaju, tuku i ubijaju civile hrvatske nacionalnosti, da ih nezakonito uzimaju kao taoce, muče i ubijaju ratne zarobljenike, da pljačkaju civilno stanovništvo, kao i da ruše i pale kuće i privredne objekte stanovnika hrvatske nacionalnosti“.

U saopštenju objavljenom na sajtu Tužilaštva stoji da se „neki od okrivljenih komandanata terete da su i lično učestvovali u mučenjima i ubistvima civila i ratnih zarobljenika, dok su njima podređeni pripadnici jedinica, u skladu sa zajedničkim planom, postupali po tako dobijenim naređenjima“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Jeste li videli onu dokumentaciju koju su odneli u rvatsku kad je bio ovaj polušiptar u poseti Kolindi pre par nedelja? E,to je dokumentacija sa imenima svih ovih Srba koje sada optužuju za nekakve vajne ratne zločine!

  • Lemi says:

   Aj'd ne lupaj

   • Velika Metla says:

    Lemi,toooo inTELEgencijo! Je li ti to domet IQ,u svakom slučaju manjeg od broja cipele!

 2. Drago says:

  Mi njima ruku i posao oni nama optužnice. Rezulatat Vučićeve posjete u Hrvatskoj da će srpskom narodu koji je preostao u Hrvatskoj biti će još gore. Tamo gdje ih Vučić brani svima još gore.

 3. Ilija Krneta says:

  dok je crveni ustasa u beogradu mogu sto hoce ustase iz zagreba beograd isporuciva cetnike a ustase kaznjavaju narod srbske nacijonalnosti a bogami i jugoslovene miloseviceve koje su proterali iz svojih kuca u titinoj republici komunistickoj hrv, narod kriv sto je ziv, i de je roden beograd sudi a hrvati kaznjavaju

 4. slobo says:

  Ilija ne valjaju ti crveni ,ali su ti bolji ovi zuti sa patkicom u rukama .Poredis ovu gamad sa crvenim .Pa sta cekate ofarbajte ih u plavo ili zeleno .Samo serendate ko foke .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *