ПО ЦЕЛОЈ НЕМАЧКОЈ ВЛАДА ХАОС: Возови не саобраћају, јавни превоз у многим градовима стаје, нема одвоза смећа, не раде вртићи!

ПО ЦЕЛОЈ НЕМАЧКОЈ ВЛАДА ХАОС: Возови не саобраћају, јавни превоз у многим градовима стаје, нема одвоза смећа, не раде вртићи!

27 марта 2023

У Немачкој се одржава највећи штрајк последњих деценија. Земља је у хаосу. Возови не саобраћају, јавни превоз у многим градовима стаје, нема одвоза смећа, не раде вртиц́и.

У Немачкој се од поноћи одржава највећи штрајк последњих деценија. Ваздушни, железнички и лучки саобраћај је скоро потпуно обустављен, у многим градовима штрајкује цео јавни превоз, многи други државни службеници.Синдикати Вердија и ЕВГ организовали су данашњи штрајк са циљем да појачају притисак на Владу пред трећу рунду преговора о повећању плата и побољшању услова рада у јавном сектору, јавила је Полона Фијавж за Радио Словенија.

Синдикат Верди, који има скоро два милиона чланова, представља широк спектар од 2,5 милиона државних службеника и захтева повећање плата за њих од 10,5 одсто, или најмање додатних 500 евра месечно.

Синдикат железнице и транспорта ЕВГ захтева повећање плата од 12 одсто или најмање 650 евра месечно за раднике железнице и аутобуса. „Овај штрајк је питање опстанка“, рекао је вођа синдиката Вердија Франк Вернеке.

„Постоји велика потреба за новим радним местима у јавном сектору, а истовремено су многа радна места упражњена јер су плате у јавном сектору прениске и сада морамо да ухватимо корак са другим тарифним областима“, рекао је он.

Цене робе широке потрошње у Немачкој су за годину дана порасле 9,3 одсто, а у неким другим областима и више, па је неопходно повећање зарада од најмање 10 одсто, објашњавају из синдиката.

Пред данашњу трећу рунду преговора, која би требало да буде последња, немачка министарка унутрашњих послова Ненси Фазер упозорава да су захтеви превисоки и да општине немају довољно велики буџет за таква повећања.

Немачки аеродроми и авио-компаније, Минхен од недеље не ради, упозоравају на непотребне милионске новчане штете због отказаних летова, немачке железнице слично кажу да је штрајк претеран и непотребан.

Широм земље влада хаос, авиони, осим у Берлину, не слећу и не полећу, возови не саобраћају широм земље, у многим градовима стаје јавни превоз, нема одвоза смећа, не раде вртићи. Запослени у немачком јавном сектору поново су открили своју моћ, пише лист Зидојче.

(Курир)

KOMENTARI6 коментара

 1. Velika Metla says:

  То им је донела америчких сатаниста " демократија" и власт коју су им монтирали ти исти сатанисти.

 2. Риста Бре says:

  Хаха...Штрајкују канцеларијски пацови којих има на милионе. Ах, да. Чак су наредили и чистачицама да изађу па кад они добију од државе који евро, онда ће завршити штрајк а чистачи из Србије и Украјине ће бити пресрећни што још увек чисте говна иза германских бирократа. А где су радници? Ма Вучић организовао штрајк Комифо дела германских нациста. Ено га на слици са наочарима. Вучићу издајниче. Саће Шолц да дође у Србију и стане испред Гагија и пар одбеглих лудака са КиМ и из бивше Крајине. Вучић направио демократски штрајк машница у германији а Шолц ће направити антикомунистички штрајк са Гагијем и Чанком у Србији. Асолутно сам сигуран да нико од мојих грандиозних пријатеља овде не би приметио ко то штрајкује у германији да им нисам овако пажљиво скренуо пажњу.

 3. Риста Бре says:

  Демократска слика штрајкача а ла СИЕНЕН. Ја бих волево да видим мало наоколо а не само ових пар стотина службеника који нестрпљиво чекају да се испече роштиљ. Када новинари хоће да видимо шта им је наређено да нам прикажу, онда видимо овакву слику. Иначе ова слика је на уласку у стадион где нестрпљиви навијачи чекају свој ред да уђеду и виде квалификациони меч за светско првенство између родноравноправне Немачке и Украјине.

 4. Gagi says:

  Vrlo je tesko razumeti tvoja "pazljiva" izlaganja. Medjutim, ljudski i lepo je sto svrstavas jadnike i prognanike iz Krajine i KiM sa tvojim komunistickim kolegom - Cankom. Znam da sada niste u dobrim odnosima, na kojoj ste se bese sednici ono ideoloski razisli. Inace, ja i ovi prognanici smo tom tvom zemljaku davali prostor u javnim medijima da pluje po ovom narodu i njegovoj istoriji. Nije se skidao sa najgledanijih televizija objasnjavajuci Risti da ce sutra ziveti u kurvatskom Sremu. Izgleda mi, ti i tvoje kolege lepo napredujete u drobljenju Srbije. Ti si strucnjak za dezinformacije i zamenjivanje teza, prozivanje i nalazenje nepodobnih. Uostalom, o kom AV diskutujes, onom ranije ili ovom danas, hajde pogodi koji se meni vise dopadao. Kao sto vidis, maskenbal je prosao a u snegu su ostali duboki tragovi od svih zvanica posle tog lakrdijaskog skupa.

  • Један тамо, не знаш га ти says:

   Ab asino lanam Да ли сте стварно очекивали да ће р(етард)иста икада успети да срочи иоле смислену реченицу, простопроширену макар?! Једва да је и осмолетку завршио, нереална су вам очекивања од њега.

 5. Car says:

  Ajmo Švabe, vreme je da i vi pratite žutu pčelicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u