ПО НАРЕЂЕЊУ ЕРДОГАНА: Турска води преговоре о ослобађању талаца које држи Хамас

PO NAREĐENJU ERDOGANA: Turska vodi pregovore o oslobađanju talaca koje drži Hamas

12 oktobra 2023

TURSKA, koja je tokom istorija imala kontakte sa Hamasom, vodi pregovore s ciljem da se oslobode civili koje drži ta palestinska militantna organizacija, izjavio je danas visoki turski zvaničnik.

Turski zvaničnik, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da je predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio da se pokrenu razgovori, nakon što je ove nedelje kontaktirao sa vlastima država u regionu i ponudio da Turska posreduje u izraelsko-palestinskom sukobu, prenosi Rojters.– Turska vodi pregovore u vezi sa civilima koje drži Hamas. Po naređenju predsednika Tajipa Erdogana, relevantne institucije su angažovane u tom procesu – rekao je neimenovani turski zvaničnik, ne navodeći više detalja.

Posle napada Hamasa na Izrael tokom vikenda, zvanična Ankara je pokrenula diplomatsku inicijativu u želji da posreduje u sukobu.

Turski političari, uključujući Erdogana, ranije su se sastajali sa pripadnicima Hamasa, ali od izbijanja najnovijeg sukoba nije bilo saopštenja o kontaktima Ankare sa tom palestinskom organizacijom.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    E, bas si im pomogao.

  2. seik says:

    Asta ce Erdogan da garantuje Palestincima .Uvijek pokazuje zelju za nekim posredovanjem kao da on ispadne neki vazan faktor ali seljacina ostaje seljacina i nema on sta da ponudi pametno .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *