ПОБЕДА БОЖИЈЕ И НАРОДНЕ ВОЉЕ! Владика Јоаникије и свештеници пуштени на слободу

POBEDA BOŽIJE I NARODNE VOLJE! Vladika Joanikije i sveštenici pušteni na slobodu

16 maja 2020

Episkop budmiljansko-nikšićki Joanikije i sveštenici Srpske pravoslavne crkve Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević pušteni su oko ponoći na slobodu.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću noćas je donelo odluku da se Joanikije i sveštenicima SPC ne produži pritvor.

Tu informaciju medijima je saopštio rukovodilac ODT-a u Nikšiću Stevo Šekarić, dodajući da će više detalja biti saopšteno sutra na pres konferenciji koja je zakazana za 10 časova.

Građani su se okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću čekajući odluku da li će episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i osam sveštenika biti pušteni na slobodu ili sprovedeni u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodanka says:

  Konačno jedna dobra vest. Šta je najviše pomoglo? Narod koji je na mnogobrojnim skupovima tražio oslobadjanje vladike i sveštenika. Pogledajte naprimer ovaj snimak iz Berana: ZAKLETVA /// BERANE 15.05.2020. Tako se to radi, ta čvrstina i odlučnost naterala je montenegrinske vlasti na povlačenje. Razlika u odnosu na nas je velika, ne boje se, oni nisu anestezirani i mlitavi kao mi. Vučiću se ne sme dozvoliti da ide u Crnu Goru, ni da se približi granici Crne Gore, a kamoli nogom da tamo kroči. Jer skuvao bi kao žabe i taj deo naroda, kao što je nas već skuvao.

  • milanm says:

   Ne diraj mi(l)AV(a):D

   • Slobodanka says:

    Razlika je nepisivo velika. Taj narod zaslužuje duboko poštovanje jer pred pretećom nevoljom stoji odlučno kao prava Hristova vojska. A AV njima nije ni blizu bez obzira što je precednik Srbije, pa još koja je 10 puta veća i ma koliko ordenja da sebi nakači i prikači jasno je da je dvoličnjak, licemer.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Svako ko je posao protiv svetog Vasilija i Svetog Vasilija sa celom Carstvog Nebesnog je poshao protiv njega... Mi hrishcani zivimo za da se upokoimo... A vi ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *