Победа народа у Америци

Pobeda naroda u Americi

10 novembra 2016

vladimir-djukanovic 54

Piše: Vladimir Đukanović

Niko bolje nije pobedu Donalda Trampa definisao do Viktor Orban rekavši: to je sjajna vest, demokratija je još uvek živa.

Nemam nameru da Trampa kujem u zvezde. Na kraju krajeva, pojma nemamo kakva će zaista biti njegova politika, jer oprez nam nalaže da ono što se iznese u kampanji neretko se izjalovi kada pobedite. Ipak, činjenica da je Tramp kandidovao potpuno drugačiju politiku od one koju su zastupali predstavnici tzv. američke elite, nebitno da li su bili deo establišmenta demokrata ili republikanaca, dovoljno govori šta je zapravo narod u SAD želeo.

Trampova pobeda je pobeda naroda i pobeda istinske demokratije, koja je operisana od nametanja stavova o pogledu na život putem mejnstrim medija, lažnih analitičara, finansijskih zločinaca, bankara, predstavnika ratne industrije, vladara iz senke i ostale bolumente koja hara celim svetom. Tramp je svima njima bacio rukavicu i pobedio je čak i bez podrške svoje stranke. Za njega je glasao običan čovek, koji se oseća obespravljenim i koji ne želi da prihvati nametnuti život u tzv. uslovnoj slobodi, već želi da se nešto pita.

Tramp je živi dokaz da mediji i lažni analitičari ne mogu više da utiču na svest običnog čoveka. Tokom kampanje razapinjan je gore nego razbojnik, osmišljavane su mu afere da je silovatelj, da napastvuje žene, da je nacista, ali ipak sve to nije pomoglo. Pobedila je njegova hrabrost da se junački suprotstavi dosadašnjem načinu života Amerikanaca nametnutog od tzv. elite sa Volstrita.

Uspeo je da ohrabri običnog čoveka da je važan, da se pita, da ima svoj identitet i da je čvrsta vera u pobedu istinska šansa. Njegova posvećenost na ovim izborima bila je zadivljujuća. Sam protiv svih, ostresao je kreatore svetske politike i pokazao im da laž ne može uvek da se isplati, te da jednog dana svakoj laži neminovno dođe kraj. Taman i da ništa ne uradi tokom svog predsedničkog mandata, on je svojom pobedom već dovoljno uradio pokazavši da narod može da pobedi oligarhiju.

Zato sam saglasan sa Putinovom izjavom da je Trampova pobeda šansa za neki lepši i bolji svet. Da li će ga zaista biti, od samog Trampa dosta zavisi.

Na kraju, ne mogu da a da ne komentarišem domaće lizače zadnjica, koji su pohrlili u Kraun plazu da „glasaju“ za Hilari Klinton i da se na taj način dodvore američkom ambasadoru. Moram da napišem i nešto o našim analitičarima i tzv. ekspertima za međunarodnu politiku koji su obišli sve moguće medije, od pisanih do štampanih, kako bi nam dokazali da će Hilari Klinton da pobedi. Svi ste vi, gospodo, potrošna roba, slična toalet papiru. Radite na žeton, slično džuboksu. Samo se pitam sada šta ćete da radite kada se prekine ubacivanje para u taj džuboks? Kada ne bude više donacija do besvesti i kada se slavina zavrne. Čemu ćete i kome da služite? Zapravo, da li će vas makar malo biti sramota koliko ste lagali da bi nas ubedili kako je sjajno za Srbiju da pobedi osoba koja je bodrila svim silama svog muža da nas sravni sa zemljom i koja je istakla da je nezavisnost Kosova porodično pitanje Klintonovih?

Obraz, šta to beše?

(Standard.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. RaDuKa says:

  FINU PRIČA OVO GOVNO IZ sns.... i sve bi bilo na svom mjestu da nijesu pare siromašne i ojađene Srbije, on i njegov vođa, dali Hitlerovoj snahi Hilari!!!

  • SOIC says:

   Ovaj sve zna -mozda zna gde su zlatne poluge zadnjih 4 godine. Ode Vodja na odmor u Borsko jezero i otada zlata nema. Nema zlata a fabrika nova sama odvaja Bakar tamo nikal vamo srebro tamo A DI GA JE ZLATO. Zlata nema a dug preso milijardu evra a neplacaju porez ni pekaru leba ,, sta je to sad SVI POSTENI FABRIKA NOVA DUGOVI VELIKI AA DI GU JE ZLATO

  • LOZNICA says:

   Vucic viri iz hilarinog supka a ovaj I zeljko svijanovic iz vucicevog!!!

 2. Nićifor says:

  "Oprez nam nalaže da ono što se iznese u kampanji neretko se izjalovi kada pobedite" reče cenjeni kolumnista, valjda poučen iskustvom svog velikog vođe, koji se upravo tako ponašao. Upečatljivijeg primera, bar na ovim prostorima, niko ne pamti. Dejvid Ajk u svojim knjigama navodi kako treba tumačiti "novogovor" političara, posebno onih sa naprednog Zapada, čiju politiku veliki vođa zastupa, upozoravajući čitaoce da je istina potpuno suprotna od onog što političar priča. Čovek ne može a da ne komentarišem domaće lizače zadnjica, koji su pohrlili u Kraun plazu da „glasaju“ za Hilari Klinton, zaboravljajući da je AV prvi podržao kandidaturu Hilari Klinton na konvenciji Klinton fondacije. Mogao ga je upitati koliko je miliona dolara donirao na toj konvenciji, jer tamo niko ne ide praznih džepova. Zato već daje izjave da od vraćanja penzija nema ništa. Naučili smo da od svih njegovih obećanja nema ništa, pa nas ne čudi ni ova izjava.

  • Nićifor says:

   "Oprez nam nalaže da ono što se iznese u kampanji neretko se izjalovi kada pobedite" reče cenjeni kolumnista, valjda poučen iskustvom svog velikog vođe, koji se upravo tako ponašao. Upečatljivijeg primera, bar na ovim prostorima, niko ne pamti. Dejvid Ajk u svojim knjigama navodi kako treba tumačiti "novogovor" političara, posebno onih sa naprednog Zapada, čiju politiku veliki vođa zastupa, upozoravajući čitaoce da je istina potpuno suprotna od onog što političar priča. Čovek ne može a da ne komentariše domaće lizače zadnjica, koji su pohrlili u Kraun plazu da „glasaju“ za Hilari Klinton, zaboravljajući da je AV prvi podržao kandidaturu Hilari Klinton na konvenciji Klinton fondacije. Mogao ga je upitati koliko je miliona dolara donirao na toj konvenciji, jer tamo niko ne ide praznih džepova. Zato već daje izjave da od vraćanja penzija nema ništa. Naučili smo da od svih njegovih obećanja nema ništa, pa nas ne čudi ni ova izjava.

 3. maksa says:

  mars djubre djuka moleru!!! izdajnice. zoves u emisije vucica jos dok je bio u srsu i predstavljas se kao zabrinut gradjanin i namestas pitanja gospodaru! u zatvor cemo tebe!

 4. Vule says:

  Ja koliko vidim, tema je pobeda Trampa (draga nam svima) . A komentari dežurnih plačipički, koji samo pljuju po Srbiji i legitimnim vođama, govore da ima još onih koji bi bombardovali Srbiju. Već smo imali takve u Srbiji.

 5. Nićifor says:

  Da Vule, tema je pobeda Donalda Trampa, kako ti reče nama svima draga. Ako je bilo kome draga onda sam to ja, ali ne i tvoj idol Aleksandar Vučić, koji podrža Hilari Klinton, a jučerašnjom izjavom izrazi zabrinutost zbog njegovog izbora. Zašto, ako se ceo pravdoljuvivi svet raduje tome? Ako si ti "član biblioteke" nisam ja, i veoma dobro pamtim kakve zasluge za šta ima i ovaj kolumnista i njegov idol. Ne znam ko su domaći lizači zadnjica, koji su pohrlili u Kraun plazu da „glasaju“ za Hilari Klinton, ali mislim da kolumnista misli na predstavnike NVO. Bilo bi korektno da nam kolumnista, a i ti gospodine Vule, objasnite kakva je razlika između politike Aleksandra Vučića i politike NVO. Zar on nije izjavio da bi rado u svojoj vladi video predstavnike NVO? Zar to nije i uradio? Za šta se te organizacije zalažu a da to isto ne podržava, i u praksi sprovodi, Vučić? Ko potpisa SOFA i IPAP sporazume? Prvi Nebojša Rodić (januara 2014) a drugi Bratislav Gašić i Ivica Dačić (2015. godine). Ko predloži Skupštini Srbije na ratifikaciju prvi NATO program “Partnerstvo za mir” (iz 2006. godine) i ova dva sporazuma? Aleksandar Vučić. Ko pre nekoliko dana u Briselu potpisa notu o pristupanju Srbije tehničkom sporazumu o uspostavljanju borbene grupe Evropske unije "Helbrok". Znaš li šta to znači? Vojska Srbije ulazi u sastav vojske Evropske unije. Znaš li koje sve države sačinjavaju tu vojsku? Koliko vojnika te vojske se nalazi na granici Rusije? Hoćemo li ratovati protiv pravoslavne braće u Rusiji, ili na istoku Ukrajine? Takvu politiku podržava većina plaćeničkih NVO, ali ne i ja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *