ПОБЕДА СРБИЈЕ – ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ КОСОВА ДА УЂЕ У УНЕСКО!

POBEDA SRBIJE – ODBIJEN ZAHTEV KOSOVA DA UĐE U UNESKO!

9 novembra 2015

MANASTIR-VISOKI-DECANI---(1_620x0Kosovo nije primljeno u Unesko pošto za prijem nije dobilo potrebnu dvotrećinsku većinu na Generalnoj konferenciji ove organizacije.

Glasale su 142 članice, za je glasalo 92, protiv je bilo 50, a uzdržanih je bilo 29. Za dvotrećinsku većinu je bilo neophodno 95 glasova, pa su za usvajanje predloga nedostajala tri glasa.

Među zemljama koje nisu podržale prijem Kosova su Brazil, Kina, Španija, Rusija, Indija, Kazahstan, Belorusija, Palestina, Severna Koreja, Slovačka, Urugvaj, Venecuela, Bahrein, Indonezija…

Uzdržani su, između ostalih, bili Bosna i Hercegovina, Kolumbija, Grčka, Nigerija, Peru, Poljska, Rumunija, Singapur, Trinidad i Tobago, Tunis i Zambija.

Za pristupanje Kosova Unesku između ostalih glasali su Belgija, Francuska, Kanada, Bugarska i Belize, Irska, Island, Italija, Litvanija, Malezija, Pakistan, Panama, Norveška, Novi Zeland, Portugal, Češka, Velika Britanija, Slovenija, Švedska, Švajcarska, Čad, Tajland, Turska, Avganistan, Albanija, Nemačka, Andora…

Predlog za prijem Kosova je prethodno obrazložen uz objašnjenje da nije u pitanju glasanje za priznanje Kosova kao države ili za ulazak u UN, već zahtev da se „građanima Kosova omogući pristup kulturnim vrednostima i obrazovanju“, kao i da se „na kraju podrži misija Uneska“.

KOMENTARI3 komentara

  1. slavjan says:

    od imeto na site makedonci go podrzuvam odbivanjeto na kosovo da vleze vo UNESKO, ne zameruvajte na makedonskiot narod koga bi se prasuval narodot sigurno bi bile protiv kosovo ,

  2. Kulak says:

    Srpski narod i država sada definitivno i neopozivo znaju ko im je prijatelj,a ko neprijatelj.Fenomenalno

  3. Zoran says:

    @Kulak, nije sve tako jednostavno... Evo ti cist primer iznad tebe, sta je Slavjan napisao? Mislis li da se narod ista pitao da li su za ili ne? Hocemo li sada da mrzimo silne nacije, zato sto su njihove vlade glasale za, uprkos tome sto nas njihov narod voli? Mozes biti albanac, amerikanac, hrvat, makedonac ili indijanac, bitno je da si dobar covek, takvi ljudi trebaju da se drze zajedno i manje da gledaju i veruju svemu sto je objavljeno na TV-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *