ПОБЕДНИК „БРЕГЗИТА“ – ВЛАДИМИР ПУТИН!

POBEDNIK „BREGZITA“ – VLADIMIR PUTIN!

24 juna 2016

putin cheer 345Velika Britanija odlučila je da napusti Evropsku uniju, a ovakvi rezultati referenduma najviše pogoduju jednom čoveku, od koga strepe Evropa i Amerika. Pogađate, reč je o Vladimiru Putinu.

Naime, bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Mekfol mišljenja je da su rezultati referenduma za izlazak Velike Britanije iz EU „velika pobeda“ spoljne politike predsednika Rusije.

– Danas je ostvarena velika pobeda za Putinove spoljnopolitičke ciljeve. Odajte mu priznanje – napisao je na svom Tviter nalogu bivši ambasador SAD u Moskvi.

Mekflor smatra da novonastala situacija u Evropi najviše služi Putinovim političkim ciljevima. Kako je istakao, ruski predsednik nije isprovocirao rezultate referenduma, ali je zbog njih na dobitku.

Rezultati Bregzita uzdrmali su globalno vođstvo Amerike, kao jednog od najbližih partnera Velike Britanije.

– Mi smo danas postali slabiji, jer je naš saveznik oslabio – zaključio je on.

A da će najviše koristi od Bregzita imati rsuki predsednik, smatra i britanski ministar spoljnih poslova, Filip Hamond. Naime, on je rekao da će Vladimir Putin ovog jutra „osetiti manji pritisak“, posle vesti da je Britanija glasala za izlazak iz EU.

Hamond je rekao da smtra da će Putin dobiti malo više nade za ukidanje sankcija Evropske unije protiv Rusije, preneo je BBC.

KOMENTARI3 komentara

 1. dr. kurton says:

  Živeo Vladimire!

 2. Miraš says:

  Gospodo Mekfol i Hamond, kad je EU tako dobra i perspektivna što niste ubedili gradjane V.B. da što više glasaju za ostanak u EU. Ne možete za Vaš politički nerad i neuspeh stalno optuživati neke druge političare kao npr. Vladimira Putina. Što niste za svoj neuspeh npr. optužili Aleksandra Vučića jer njegova je zemlja Srbija izuzetno nepopularna u vašoj V.B. pa je njen eventualni ulazak u EU uplašio Britance i zato su se lako odlučili da glasaju za izlazak.

  • PETAR says:

   svaka cast sve sto ste rekli cista je logika a niormalno time i istina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *