Pobednik kviza dobija bebu

Pobednik kviza dobija bebu

1 avgusta 2013

celeb-baby-names-2012U borbi za gledanost, organizatori jednog TV kviza u Pakistanu otišli su korak dalje – najbolje učesnike „nagrađuju“ napuštenim bebama. Dva bračna para dobila su po bebu od Amira Liakata Huseina, voditelja kviza koji se emituje uživo svakog dana po sedam sati tokom meseca Ramazana.

„Bila sam u početku zaista šokirana. Nisam mogla da vjerujem da nam daju tu devojčicu“, kazala je Surija Bilkis, sada majka devojčice. „Veoma sam srećna“.

Ovih dana, još jedan par bi trebalo da dobije sličnu nagradu – tek rođenog dečaka. Voditelja kviza CNN opisuje kao TV zvijezdu, seks simbola i religijskog učenjaka.

„Za nas je Ramazan zaista poseban period i jako je važno da ljude učinimo sretnim i da ih nagradimo“, kazao je Husein.

U njegovom kvizu – Aman Ramazan – preko 500 prisutnih u publici za svako tačno odgovoreno pitanje dobija nagradu – motocikl, mikrotalasnu peć, veš mašinu ili frižider. On takođe priprema hranu dok muškarci pevaju islamske pesme i sa decom razgovara o religiji u bašti punoj zečeva, zmija i koza.

Iza neobične ideje stoji NVO Čipa, koja prihvata i do 15 napuštenih beba mesečno.

„Nalazimo ih posvuda, ostavljene na cestama, u kantama za smeće – neke pronalazimo mrtve, neke teško povređene. Zašto se onda ne bi postarali da te bebe i dalje žive i dobiju dobar dom?“, kazao je Ramzan Čipa, čelnik NVO.

„Ne delimo djecu tek tako. Imamo proceduru. Par koji je dobio devojčicu već je kod nas registrovan i razgovarali smo četiri ili pet puta“.

Kada su dobili priliku da učestvuju u kvizu nagrađeni bračni parovi, međutim, nisu znali da će dobiti novorođenče. Usvajanje u Pakistanu nije zakonski regulisano, pa će par morati da podnese molbu za dodeljivanje starateljstva pred porodičnim sudom. Deo gledalaca odobrava poklanjanje beba, dok drugi smatraju da je to trik da se poveća gledanost. Husein ističe da to nije trik i da njegov kviz ujedinjuje podeljenu naciju, pogođenu sektaškim nasiljem, verskom netolerancijom i terorizmom.

„To su obespravljena deca koja odrastaju na ulici i koriste se za samoubilačke bombaške napade“, kazao je.

Pomenuti kviz ima najveću gledanost u zemlji i postoji šansa da se njegovo emitovanje nastavi i poslije Ramazana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *