ПОБЕДНИК ПРЕДСЕДНИЧКИХ избора у САД је већ познат – ТО ЈЕ ПУТИН!

POBEDNIK PREDSEDNIČKIH izbora u SAD je već poznat – TO JE PUTIN!

19 januara 2016

Russia's Prime Minister and presidentialPredsednički izbori u SAD biće održani tek u novembru, ali, u određenom smislu, pobednik je već poznat – to je Vladimir Putin, tvrdi „Foks njuz“.

Kolumnista Daglas Šuen u tekstu pod naslovom „U svietu haosa jedini pobednik je Vladimir Putin“ piše o dubokoj krizi u Americi.

On navodi listu američkih neuspjeha – testiranje iranskih raketa i hidrogenske severnokorejske bombe, tenzije između Saudijske Arabije i Irana koje će negativno uticati na odnose Amerike sa ovim državama, kao i na stabilnost čitavog Bliskog istoka.

Izjave svih glavnih kandidata za predsednika SAD dokazuju samo to da Amerika napušta svetsku scenu.

Takvo ponašanje daje Rusiji mogućnost da stekne veliku prednost i zauzme povoljniju poziciju u svijetu, navodi „Foks njuz“.
Kandidati koji pokazuju oštar odnos prema Rusiji nisu posebno popularni među biračima, a zahvaljujući dobro proračunatoj strategiji ruskog predsednika, ruski interesi izlaze u prvi plan i Rusija ponovno postaje velesila.

„Ne pokušavamo zaustaviti Putina. Naši političari nemaju ozbiljne planove za budućnost“, navodi kolumnista.

Sve dok predsednički kandidati nastupaju onako kako nastupaju, Putinu neće biti važno ko predvodi predsedničku trku. On će biti siguran da će sledeći američki predsednik pomoći Rusiji da ponovo postane velika država, piše Šuen za „Foks njuz“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *