Pobednik „Slagalice“ radi na pijaci

Pobednik „Slagalice“ radi na pijaci

25 maja 2013

image

Srđan Stanković (35) iz Požarevca, preko noći je postao slavan u svom gradu, zahvaljujući pobjedi u 78. ciklusu najgledanijeg domaćeg TV kviza „Slagalica“.

Tim povodom, čelnici grada upriličili su za njega svečani prijem, na kojem su mu čestitali i uručili ručni sat.Tada se saznalo da je Srđan studirao na Beogradskoj poslovnoj školi, na odsjeku za finansije, računovodstvo i bankarstvo, a diplomirao na bankarskom osiguranju.

Ovi podaci ne bi bili čudni da je Srđan zaposlen u nekoj banci ili kompaniji. Međutim, umjesto u struci za koju se školovao, on radi kao prodavac ribe na zelenoj pijaci Krug, u centru grada. Srđan ne samo da je među pijačnim prodavcima najobrazovaniji, već sigurno ima i najviši koeficijent inteligencije.“Prošlog oktobra učestvovao sam na testiranju Mense u Požarevcu, i početkom godine dobio rezultat, prema kome mi je količnik inteligencije 156“, kaže Srđan.

„Slao sam prijave na brojne adrese, ali bez uspeha. Konkurisao sam i za radna mesta za koja se traži srednja škola, ali i to je ostalo bez rezultata“, kaže Srđan, koji radi još od studentskih dana, ne birajući poslove.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *