Pobegao britanski vojnik koji je imao informacije o smrti princeze Dajane

Pobegao britanski vojnik koji je imao informacije o smrti princeze Dajane

23 septembra 2013

Princess-Of-Wales-princess-diana-32114836-220-254Bivši britanski vojnik koji je tvrdio da su princezu Dajanu ubili pripadnici specijalnih jedinica SAS, pobegao je iz Britanije pre nego što ga je policija ispitala, objavio je britanski dnevnik „Ekspres“.

Bivši pripadnik SAS-a, poznat samo kao „vojnik N“ nestao je nekoliko dana pre nego što je trebalo da bude ispitan u sklopu istrage o informacijama povezanim sa smrću princeze Dajane i Dodija Fajeda 1997. godine.

Portparol britanske policije rekao je da je u toku pregled nedavnih informacija o smrti Dajane i Fajeda, ali da istraga nije gotova.

Britanski dnevnik ističe da će vest da je bivši vojnik napustio zemlju izazvati probleme u istrazi. Britanski mediji su tokom proteklog meseca javili da je vojnik svojoj bivšoj supruzi rekao da su ubice iz posebne jedinice specijalnih snaga odgovorne za smrt Dajane.

„Vojnik N“ je od ključne važnosti za istragu, jer je on taj koji je izneo tvrdnje. Pritisak na njemu je bio sve veći od kako se u medijima pojavila vest. Znao je da će policija hteti da razgovara s njim. Niko ne zna zašto je otišao – rekao je jedan od policijskih izvora.

„Vojnik N“ navodno je supruzi rekao da je saobraćajna nesreća u Parizu izazvana nakon što je tim SAS-a Henrija Pola usmerio jaku svetlost u Dajaninog vozača, piše Srna.

Dnevnik ocenjuje da sve ukazuje na to da tvrdnje vojnika podupiru svedočenje bivšeg agenta službe MI6 tokom istrage o smrti Dajane i Fajeda, koji je govorio o planovima za ubistvo bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Agent je otkrio postojanje tajne jedinice unutar SAS-a koja je izvodila smrtonosne zadatke za MI6.

Dajanin vozač je takođe poginuo kada je „mercedes“ kojim je upravljao udario u jedan od stubova u tunelu u Parizu u avgustu 1997. godine.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *