ПОБЕГЛИ ЗБОГ СТРАХА: Турски ловци Ф-16 кренули на руске бомбардере, а онда су се појавили руски ловци!

POBEGLI ZBOG STRAHA: Turski lovci F-16 krenuli na ruske bombardere, a onda su se pojavili ruski lovci!

8 decembra 2015

7121151Teroristi iz Dženhat an-Nusra – sirijske filijale Al Kaide – raketirali su zapadne delove Alepa koji su pod kontrolom vladinih snaga.

Jedan projektil se eksplodirao u kvartu Muhafaza – u neposrednoj blizini bivšeg ruskog konzulata u tom najvećem gradu Sirije. Pritom su tri čoveka poginula, a pet bilo ranjeno.

Ovo ipak nije glavna novost iz Sirije. Trenutno su mnogo značajnije vesti da je Turska ubacila prigranične oblasti Sirije, u kojima žive Turkmeni, ubacila svoje komandose, a da je ruska avijacija počela uveliko da tuče pozicije koje oni drže.

Još je važnije što je ruske bombardere  u ovoj akciji pratilo i štitilo 9 lovaca koji su leteli paralelno sa sirijsko-turskom granicom.

Turci su im u susret poslali F-16, ali se njihovi piloti nisu usudili ni da pokušaju da ometu bombardovanje svojih na zemlji.

Isto se može reći i za protest koji je zvanični Damask uložio u Savetu bezbednosti UN zato što su četiri američka aviona kod Dejr-ez-Zora gađala (i pogodila) skladište municije regularne sirijske armije. Ukazavši da su pritom četiri sirijska vojnika poginula, a 16 bilo ranjeno.

Amerikanci su, naravno, ovu optužbu odmah – odbacili.

Inače, otkrilo se da Islamska država ne trguje samo sirijskom naftom, nego i – sirijskim pamukom. A i da ga prodaje – takođe preko Turske.

Na teritorijama pod kontrolom Islamske države živi oko 8 miliona ljudi. Šest u Iraku i dva miliona u Siriji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    SIRIJSKA I RUSKA PVO A KO SU TACNI NAVODI TREBA OBORITI AMERICKI AVION TE IGRE TURSKE I AMERIKE SU BORBA PROTIV SIRIJSKE LEGITIMNE VLASTI I TU ASAD I PVO NE SmEJU DOZVOLITI DA OVI GADAJU SKLADISTA HRANE I NEKAKVE MUNICJE OBORI AVION OVA IGRA NATO IDE PROTIV ASADA I VLASTI.RUSI SVOJE NAPADE S-400 SISTEMIMA S KOPNA I S300 S MORA TREBAJU POKRIVATI AKO OVI ISPALE RAKETE OMETACIMA NA AVIONIMA SKRENUTI I OMETACIMA SA ZEMLJE SKRENUTI I ODMAH PVO SISTEMIMA RAFALNE PLOTUNE USMERITI KA OVIM AVIONIMA BILI ONI AMERICKI ILI TURSKI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *