ПОБУНА ЕВРОПСКИХ ДРЖАВА: Немачка нас је обманула!

POBUNA EVROPSKIH DRŽAVA: Nemačka nas je obmanula!

27 jula 2016

DEU Europa Verfassungsgericht ReformvertragU Evropskoj uniji polako počinje sve otvorenija pobuna protiv Nemačke.

Nakon što su mađarske, češke, slovačke, italijanske i španske vlasti već više puta iznosile svoja neslaganja sa politikom Nemačke, koja de fakto predvodi EU, veliki udarac za stabilnost ove organizacije došao je i iz Poljske, koja se tradicionalno smatra poslušnom udarnom pesnica SAD-a unutar Evropske unije.

Nakon što se saznalo da je trudna žena koju je Sirijac ubio mačetom na autobuskoj stanici nemačkog grada Rojtlingena Poljakinja, usledio je žustar odgovor poljske diplomatije.

Naime, ministar spoljnih poslova te zemlje, Vitold Vašćikovski, javno je zatražio od Berlina da razjasni zbog čega je došlo do „poslednjih tragičnih događaja“.

Vašćikovski je progovorio tonom na koji Nemci nisu navikli:

„Za situaciju u sferi bezbednosti u Nemačkoj odgovorni su njeni političari i nadležne službe. Očekujemo da će utvrditi kako su bili mogući ti napadi. Bili smo uveravani da otvaranje Evrope za ovoliki broj izbeglica neće stvoriti nikakve probleme. A evo: ispostavlja se da problemi postoje. Neki od napadača nisu povezani sa poslednjim talasom izbeglica, ali se u nekim slučajevima radilo o ljudima koje je taj talas doneo u Evropu“.

On je naglasio da su se tvrdnje evropskih političara, a i političara i državnih službi Nemačke, da je Evropa bezbedna, pokazale kao neutemeljene.

„Poljska očekuje preduzimanje mera koje će zaštititi Evropu od novih terorističkih akata“, jasan je poljski šef diplomatije.

Poljakinju je u Rojtlingenu ubio 21-godišnji Sirijac koji je „odranije poznat policiji“.

(fakti.org/Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pitagora says:

    Mene Nemačka nikad nije obmanula, niti razočarala.

    • Rade says:

      Ti si Ne bitan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *