ПОБУНА ЈЕ УГУШЕНА! Сиријска војска и руске снаге ушле у град Нава, око 3.000 терориста предаје оружје!

POBUNA JE UGUŠENA! Sirijska vojska i ruske snage ušle u grad Nava, oko 3.000 terorista predaje oružje!

1 oktobra 2021

Nekoliko jedinica Sirijske arapske vojske (SAA) u pratnji snaga ruske vojne policije ušlo je u grad Nava na zapadu Dare kako bi sprovele sporazum o pomirenju koji je postignut dan ranije. Kao deo sporazuma, sirijske vlasti rešiće situaciju na desetine lokalnih naoružanih napadača, koji su već počeli da predaju oružje.Nava je poslednji grad koji se pridružio procesu pomirenja pod pokroviteljstvom Rusije u zapadnoj Dari. Proces je pokrenut početkom septembra nakon uspešnog sporazuma o pomirenju u Dari al-Baladu, južnom delu grada Dara.

Jedno od najnovijih zaustavljanja procesa pomirenja bio je u gradu Tasil. SAA je rasporedila dodatne snage unutar i oko grada 30. septembra, navodi Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu otkrila je da se 1.200 naoružanih ljudi pridružilo procesu pomirenja u Dara al-Baladu. Međutim, u zapadnom delu Dara do sada se procesu pridružilo više od 2.900 ljudi. Na stotine komada oružja predato je sirijskim vlastima.

Kada se pomirenje pod pokroviteljstvom Rusije završi, sirijske vlasti i lokalne snage u Dari moraće da sarađuju kako bi osigurale i stabilizovale provinciju. Pretnja ID kao i trgovaca drogom i oružjem i dalje je prisutna.

(Mediji)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Zasto nisu svi streljani?

  2. Petrovgrad says:

    Druga opcija im je da izginu do poslednjeg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *