ПОБУНА ЈЕ УГУШЕНА! Сиријска војска и руске снаге ушле у град Нава, око 3.000 терориста предаје оружје!

ПОБУНА ЈЕ УГУШЕНА! Сиријска војска и руске снаге ушле у град Нава, око 3.000 терориста предаје оружје!

1 октобра 2021

Неколико јединица Сиријске арапске војске (САА) у пратњи снага руске војне полиције ушло је у град Нава на западу Даре како би спровеле споразум о помирењу који је постигнут дан раније. Као део споразума, сиријске власти решиће ситуацију на десетине локалних наоружаних нападача, који су већ почели да предају оружје.Нава је последњи град који се придружио процесу помирења под покровитељством Русије у западној Дари. Процес је покренут почетком септембра након успешног споразума о помирењу у Дари ал-Баладу, јужном делу града Дара.

Једно од најновијих заустављања процеса помирења био је у граду Тасил. САА је распоредила додатне снаге унутар и око града 30. септембра, наводи Сиријска арапска новинска агенција (САНА).

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону открила је да се 1.200 наоружаних људи придружило процесу помирења у Дара ал-Баладу. Међутим, у западном делу Дара до сада се процесу придружило више од 2.900 људи. На стотине комада оружја предато је сиријским властима.

Када се помирење под покровитељством Русије заврши, сиријске власти и локалне снаге у Дари мораће да сарађују како би осигурале и стабилизовале провинцију. Претња ИД као и трговаца дрогом и оружјем и даље је присутна.

(Медији)

KOMENTARI2 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u