ПОБУНА у ДС због Пајтића!

POBUNA u DS zbog Pajtića!

22 juna 2016

pol-pobuna-demokrata_620x0Lider demokrata Bojan Pajtić mogao bi već do kraja nedelje, na sednici Predsedništva, da se suoči sa pravom pobunom u stranci zbog pisma u kojem je pozvao članstvo da podrži ulazak Srbije u NATO, istopolne brakove i povratak Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića.

Kako saznajemo, Pajtić je pismo poslao bez konsultacija sa najbližim saradnicima i stranačkim organima. Poziv na zaokret u politici nije izneo kao svoj „predizborni program“, kao kandidat za predsednika, već kao aktuelni lider, što je izazvalo veliki revolt u vrhu DS.

Čelnici demokrata posebno su gnevni što Pajtić već nedeljama pregovara sa liderima SDS i LDP o njihovom „utapanju“ u DS. Navodno im je ponuđeno i da u budućoj, jedinstvenoj stranci, „starim“ demokratama pripadne 55 odsto funkcija, Tadićevima 40, a liberalima pet odsto.

Naši izvori tvrde da će na sednici Predsedništva posebno oštar prema Pajtiću biti predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, koji, kako saznajemo, smatra da „demokrate niko ne bije po ušima da se u ovom trenutku izjašnjavaju o škakljivim temama“.

Član Političkog saveta Ivan Vujačić kaže:

– Možda su sve to što Pajtić pominje relevantne teme, ali nije dobro vezivati referendum na ta pitanja sa izborima u stranci.

„DERIVATI“ NEĆE UTAPANJE

Iz SDS i LDP poručuju da ne žele da se mešaju u unutarstranačka pitanja DS i zaokrete u njihovoj politici. Kad je reč o pozivu da se vrate, kažu da su za razgovore o udruživanju opozicije, ali ne i za utapanje u DS, jer nisu ničiji „derivati“, već samostale stranke sa nezavisnom politikom.

KOMENTARI2 komentara

  1. kosovac says:

    Interesantno da se demokrate bune zbog onog što je Pajtić tražio. On nije tražio ništa novo, svaki demokrata je to Pajtićevo od uvek podržavao. Samo matori prevarant Mićunović trezveno razmišlja, bolje da to kao kriju, ovcama Srbima to treba reći na kraju. Kao što radi SNS, drugo pakovanje. Vest bi bila da je Pajtić nešto loše rekao o pederima, tada bi bio zabeležen kao jedini Srpski političar koji je imao hrabrost da tako nešto kaže. Ovako mora da se gura sa Sašom Radulovićem da bi ga isterao iz zone uticaja na podršku pedera. Da li će u tom guranju da upotrebi dupe, to će se kriti koliko je moguće.

  2. Zapadnjak says:

    Kako se meni čini a po njegovim reakcijama sva je prilika da je i dupe dao samo da ostane u sedlu.S druge strane gledano,Pajtić & co.,zakinuti za strane(američke) pare može samo da se služi niskim udarcima i prevarama da si to "sedlo" obezbedi još jednu sezonu,sve zavisi kolika muda ima Vučić,i koliko će mu Rusi ići na ruku,i dokle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *