ПОБУНА У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ – Италија брани руске интересе!

POBUNA U EVROPSKOJ UNIJI – Italija brani ruske interese!

23 avgusta 2016

renzi 334554Italijanska opozicija namerava da zatraži održavanje prevremenih izbora nakon referenduma o usvajanju ustavnih reformi. Ako premijer zemlje Mateo Renci napusti tu funkciju, Rim će staviti veto na produženje antiruskih sankcija.

„Sa odlaskom Rencija počećemo ozbiljan i konstruktivan dijalog sa Rusijom što je za nas prioritet. Potrebno je ukinuti apsurdne sankcije, koje su ne samo politički beskorisne, već i negativno utiču na ekonomske pokazatelje. Ako naša partija bude imala većinu u Vladi mi ćemo stavili veto na nastavak antiruskih sankcija. Po našem mišljenju, EU i Rusija su bliski susedi kojima je potrebna konstruktivna saradnja u interesu svojih građana i mi ćemo nastaviti da radimo na tome“, navodi „Izvestija“ reči poslanika Evropskog parlamenta iz partije „Pokret pet zvezda“ Fabija Masima Kastaljda.

Ako ipak dođe do iznuđene ostavke premijera Italije, novu Vladu će najverovatnije formirati „Pokret pet zvezda“ koji je imao rekordne rezultate na lokalnim izborima u junu.

Kako je naveo senator iz partije „Liga Severa“ Paolo Tosota, nakon odlaska Rencija Italija će promeniti spoljnopolitički kurs i početi zbližavanje sa Rusijom.

„’Liga Severa‘ je jedina partija koja je priznala referendum na Krimu. Smatramo da je Rusija naš glavni saveznik. Sankcije treba odmah ukinuti iz mnogo razloga — kako zbog uništavanja ekonomije zemlje, recesije i nemogućnosti izvoza robe na jedno od najvećih tržišta, tako i zbog opštih pozicija na međunarodnoj sceni. Rusija je naš glavni partner u zaštiti zapadnih vrednosti i borbi protiv međunarodnog terorizma“, naglasio je senator.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. ljubo says:

    Zapadnjacima lakse ulazi u dupe nego u mozak...a gde sta ulazi oni bolje znaju

    • Neca says:

      lepo receno,svaka cast

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *