ПОБУНА У НЕМАЧКОЈ због Русије!

POBUNA U NEMAČKOJ zbog Rusije!

25 avgusta 2019

Šefovi četiri istočnonemačke Vlade, iz saveznih država Saksonija, Tiringija, Brandenburg i Saksonija-Anhalt, zalažu se za vraćanje Rusije u format G8.

„Ne želim da dajem savete zemljama-učesnicama samita G7 (koji se ovih dana održava u Francuskoj). Ali, što bude više formata da se razgovara sa Rusijom, to bolje“, rekao je premijer Saksonije Mihael Krečmer (iz partije CDU) za list „Velt am zontag“.

On je dodao da „smo mi na istoku (Nemačke) osetljiviji u pitanjima odnosa sa Rusijom, nego na Zapadu“. Upravo zbog toga, prema rečima političara, duga izolacija Moskve i očuvanje sankcija „nemaju podršku u istočnoj Nemačkoj“.



Šef Vlade Tiringije Bodo Ramelov (iz partije Levi) nazvao je „dokazom suvereniteta i političke dalekovidosti“ nastavak dijaloga sa Rusijom, koji bi mogao da dovede do obnove formata G8. On je za nemački list izjavio da je reakcija Zapada na situaciju oko Krima 2014. godine „u to vreme bila adekvatna“, ali izolacija „sa trenutnog stanovišta, nije poboljšala situaciju tamošnjih ljudi“.

„Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama je potreban što bliži dijalog sa Rusijom. Ovo je tačno upravo sada, nakon raskidanja Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog domet“, smatra premijer Brandenburga Ditmar Voidke (iz partije SPD). On je dodao da bi „bilo dobro kada bi Rusija uspela da stvori uslove za povratak u G7/G8. Rusija pripada tom formatu, to je takođe u našem interesu“.

Prema rečima premijera Saksonije-Anhalta Rajnera Hazelofa (iz partije CDU) — „dugoročno isključenje Rusije sa važnih susreta (G7) i uvođenje sankcija izgleda nerazumno“. On je za „Velt am zontag“ rekao da su „istočnoevropska ekonomija i, pre svega, srednja preduzeća posebno stradali“ zbog sankcija Rusiji koje, međutim, nisu dovele do „primetnog poboljšanja situacije u Ukrajini“.

Ranije su brojni nemački političari, konkretno, iz Slobodne demokratske partije Nemačke, pozvali na povratak na dijalog sa Rusijom o obnovi formata G8. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da još uvek ne vidi preduslove za to, ali je povezala mogućnost pokretanja takvog procesa sa napretkom u rešavanju ukrajinske krize.

KOMENTARI



2 komentara

  1. teoretičar says:

    Dragi Rusi, pre nego vas iznenada napadnemo i uništimo vam industrijske, vojne i političke centre, saćemo se malo izljubimo pa da nam finansirate budući napad jer je jako skup, sa vašom naftom, gasom, drvetom i malo žita tek da dopunimo rezerve. Za sada uzimamo vaša blaga samo preko Kine i Nemačke, ali hoćemo malo da prekočite sa Kinom jer nam se počela migoljiti i otimati previše za naš ukus i da vaš gas preusmerimo tamo gde je uvek išao. Usput, prodaćemo vam još više mercedesa, beemvea i ford američkih policijskih lemuzina koje vi obožavate, poslaćemo vam još na hiljade američkih bilborda sa američkim slovima, pa američke majice iz pakistana sa američkim mudrostima(imaćete ih isto tako lepe kao i srbi) a i prestaćemo privremeno da vas seremo po našim medijima a naročito u nemačkoj koja vas voli spo cigle u leđa. A pošto ste vi Rusi u govnima, vi ćete dotrčati na svaki naš mig i sve nam dati i zato vas mi volimo do smrti. A ako ne budete dobri, izbacićemo vas iz SVIFTA i blokirati sve ruske državne milijarde u MMFu a takođe i sve milijarde oligarha koje su detaljno u našim bankama. Tako mi dižemo pobunu protiv grubih udara prema vama i imamo iskrene želje da to regulišemo kako treba jednom zauvek. Ima još...(?)

    • doktrina soka says:

      VIN-VIN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *