ПОБУНА У ПЕНТАГОНУ: ОДБИЛИ ДА ПРИМЕ ВАКЦИНЕ

POBUNA U PENTAGONU: ODBILI DA PRIME VAKCINE

4 januara 2022

Američki savezni sudija je izdao preliminarnu zabranu i time blokirao Ministarstvo odbrane da preduzme mere protiv grupe od 35 pripadnika mornarice.

Oni su odbili da prime vakcinu protiv koronavirusa.Time je takođe doveden u pitanje zahtev Pentagona da sve američke trupe moraju da budu vakcinisane.

Američki okružni sudija Rid O’Konor utvrdio je da pandemija „ne daje vladi dozvolu da ukine“ slobode koje svaki Amerikanac ima, te da pripadnici vojske imaju pravo da izbegnu vakcinaciju na verskoj osnovi, piše Vašington post.

„Ovaj sud ne umanjuje uticaj kovid19 na vojsku. Ukupno, naše oružane snage su izgubile preko 80 života zbog kovida tokom pandemije“, napisao je O’Konor u ponedeljak u presudi od 26 stranica.

Sudija je naveo da gubitak verskih sloboda nadmašuje svaku moguću štetu po mornaricu i da čak ni najgore okolnosti ne mogu opravdati gubitak ustavnih prava.

Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je u ponedeljak da su zvaničnici Ministarstva odbrane upoznati sa zabranom i da su je pregledali.

Vojnici, grupa koja uključuje “mornaričke foke” i druge pripadnike komande za specijalne namene ratne mornarice, podnela je u novembru tužbu protiv predsednika Džozefa Bajdena, ministra odbrane Lojda Ostina, sekretara mornarice Karlosa Del Tora i Ministarstva odbrane kako bi osporila obaveznu vakcinaciju za pripadnike mornarice, navodi američki list.

Vojnici su se pozvali na religijska ubeđenja, a tužbu je podneo First Liberti Institute, neprofitna organizacija specijalizovana za odbranu verskih sloboda.

Majkl Beri, advokat instituta, rekao je za Vašington post da ta presuda „šalje jasnu poruku“ Bajdenovoj administraciji, Pentagonu i mornarici da se pripadnici vojske ne odriču svojih verskih sloboda kada služe svojoj zemlji.

Sudska zabrana dolazi nakon što su skoro svi od više od milion aktivnih pripadnika američke vojske primili najmanje jednu dozu vakcine protiv koronavirusa i nakon što je Ministarstvo odbrane počelo da otpušta one koji to nisu učinili, navodi Vašington post.

KOMENTARI6 komentara

 1. Bilo jednom u Amerike says:

  Te vakcine nisu ni za pacove a kamoli za majmune iz Pentagona. Nas su doduše prinudili kao stoku radi imuniteta krda pa tražimo još i sve više jer nas dobro motivišu sa evrima i beneficijama dok billy gubavi trlja ručice i šalje još dolara preko zdravstva da ih opere u krvi.

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  Mamlazi jedni neodgovorni...pa bicete zdraviji ako vas vakcinoidi izbuse u gyzu :-)))

 3. Lazar says:

  E, moji Amerikanci... Smeta vam Ustav??? Vidite kako se radi u Srbiji, pa učite. Ako Ustav nešto zabranjuje, valja ga promeniti ili jednostavno ignorisati. 😇🤔🙄

 4. Zoran says:

  Srbi su poslusni, bez brige.

  • Velika Metla says:

   Zoran, nema više Srba. Ovo šta vidih nisu ni ljudi, a kamoli Srbi.

   • Crbija cveta says:

    Vuči nas je dobro zombirao. Šešelj nas je upozoravao da je ovaj izučavao neku tehniku "Zavođenje narodnih masa" - ali zaista je na to upozorio i to jako davno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *