ПОБУНА У СНС-у против СТЕФАНОВИЋА

ПОБУНА У СНС-у против СТЕФАНОВИЋА

15 маја 2021

ОПШТИНСКИ одбор Српске напредне странке (СНС) Раковица саопштио је да је једногласно гласао за смену председника Градског одбора Небојше Стефановића и комплетног руководства Градског одбора СНС Београд.

Након што су сви раковички месни одбори одржали састанке на којима је консултовано целокупно чланство, једногласно је подржан став да је неопходна смена председника Градског одбора СНС Београд, наводи се у саопштењу.Општински одбор дели, како се додаје, оцену чланства да председник Градског одбора СНС Београд Небојша Стефановић већ дуже време не обавља добро своју страначку функцију и да је услед бројних афера, а пре свега афере прислушкивања, угрожена безбедности председника Александра Вучића и чланова његове породице.

„Општински одбор СНС Раковица дубоко је разочаран и лошим радом Небојше Стефановића на месту председника Градског одбора СНС Београд. Стефановићу, између осталог, чланство замера запостављање рада на терену, изостављање разговора са чланством, лошу комуникацију са грађанима и неиспуњавање датих обећања“, додаје се у саопштењу.

Општински одбор СНС Раковица сматра да у нови изборни циклус Српска напредна странка у Београду мора да уђе са новим људима који ће бити много више посвећени раду на терену, комуникацији са чланством, али пре свега раду са грађанима.

„Људи који су се одродили од странке и од грађана више не могу водити нашу странку у нове победе“, наводе раковички напредњаци, преноси Танјуг.

Због свега наведеног, како додају, Општински одбор СНС Раковица покренуо је, у складу са Статутом странке, смену Небојше Стефановића са места председника Градског одбора СНС Београд као и целокупног руководства Градског одбора.

Ђукановић: За смену сам комплетног градског одбора СНС Београд, нарочито Стефановића

ЧЛАН Председништва и Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић објавио је да се залаже за смену комплетног градског одбора СНС-а Београд, посебно за смењивање његовог председника Небојше Стефановића.

„Пошто нисам члан Општинског одбора СНС Вождовац, као што нисам ни члан градског одбора СНС Београд, али сам члан Председништва и Главног одбора странке, и уједно сам народни посланик у Скупштини Србије, имам потребу као неко ко воли своју странку и који је у првих 50 њених оснивача, јавно да се изјасним да сам апсолутно за смену комплетног градског одбора СНС Београд, са посебним акцентом да сам за смену председника градског одбора СНС Београд”, навео је Ђукановић на Фејсбуку, а пренео Танјуг.

Хоће ли Стефановића наследити Шапић?

ПРЕМА нашим незваничним сазнањима, разматра се могућност да Александар Вучић Александру Шапићу додели функцију потпредседника СНС, задуженог за Београд, а он ће бити и кандидат за градоначелника.

Сценарио о којем се спекулише гласи: уколико Стефановић буде деградиран или, чак, искључен из странке, могуће је да ће формирати нову политичку опцију.

Такав процес подразумевао би најпре издвајање, односно формирање посланичког клуба у садашњем сазиву Народне скупштине и Градске скупштине у Београду.

Сви општински и градски одбори СНС-а добили су наређење са највишег врха партије да се изјасне о раду функционера, укључујући Стефановића.

Како прецизира један од наших саговорника, рок за такво изјашњавање је „крај наредне седмице, а записници са одржаних седница на ту тему морају да буду достављени Извршном одбору странке“.

(Бета)

KOMENTARI4 коментара

  1. Риста says:

    Који кретенизам. И од странке и од чланова.

  2. petrovgrad says:

    Opštinski odbori SNS su bahati i oteli se svake kontrole.Kako je nezvanično objavljeno nedavno je Ana Brnabić boravila ilegalno u Zrenjaninu. Zamislite ilegalno Predsednik vlade boravi na delu države. Kako je preneto da se nije srela sa bivšim gradonačelinkom a sadašnjm predsednikom skupštine Čedom niti sa aktuelnim zamenikom gradonačelnika Santovcem. Nije mi jasno da li nije htela da ih vidi ili oni nisu hteli nju da vide. Ko je posle toga postao pobednik. Za sada lokalne vodje. Oni su učvrstili pozicije. Brnabićka bila i otišla oni ostali na istim položajima.

  3. Gagi says:

    Stari komunisticki rukopis,baza se izjasnjava o podobnosti rukovodecih kadrova. KO je birao te kadrove i napravio losu procenu njihovih radnih i moralnih potencijala. Zbog necije lose procene, ceo narod vec mesecima trpi nevidjenu medijsku torturu ovih kriminalnih desavanja u drzavi. Da li ste Vi gospodo koji vodite ovu drzavu i brinete za ovaj narod, spremni da se uozbiljite kako dolikuje ozbiljnim drzavnim institucijama ili cete i dalje da se igrate drzave. Ovo je sramota kakvim smo sve aferama izlozeni i kakve bljuvotine moramo da "gutamo" i trpimo, rijaliti je izgleda zagospodario javnom drustvenom scenom. Jel to mozda zbog toga da nas sludite i raspametite do kraja, malo nam je bilo ratova i bombardovanja, sada malo psihickog bombardovanja iznutra. Onaj koji sve to dozvoljava i pusta da se desava ovaj haos u drzavi, nimalo nije dobronameran prema ovom narodu. Nikada, ali NIKADA vlast nije mogla da se odrzi dok nisu popadale glave onih koji su prodali i izdali vodju, ovde kod nas se kilavi karijeristi ljuljaju i hlade lepezom a narod bezgranicno sludjuje i laze njihovim navodnim intelektualnim dostignucima. Opet nigde nema ozbiljnih patriota i casnih Srba u vlasti, isto kao nekada, dupelisci i klimoglavci su osnovni i najpouzdaniji kriterijum za zauzimanje vaznih pozicija i drzavnih obaveza. A onda, sta to bi, nije moguce. Moguce je, itekako je moguce kada se igrate sa narodom i drzavom. Sada je kvarno podmetnuto da narod prihvati odgovornost i on smenjuje drzavne kadrove a nikada se nije pitao niti je bio konsultovan za postavljanje tih kadrova, vec smo ranije ovaj film gledali mnogo puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u