ПОБУНА У СНС ЗБОГ КРИЗНОГ ШТАБА: Одбијају послушност КРИЗНОМ ШТАБУ?!

ПОБУНА У СНС ЗБОГ КРИЗНОГ ШТАБА: Одбијају послушност КРИЗНОМ ШТАБУ?!

17 октобра 2020

Доста бре! Прихватам, мада невољно, да маску носим у затвореном простору, али на отвореном жив нећу да то носим. Еј, маните се људи. Не желим да живим у параноји како ће ме корона стрефити где год да се окренем. Значи, прихватам сваку рационалну меру и која има смисла, али да носим под принудом маску на отвореном и још да ме неко кажњава за то, е то нећу. И нећу за то да гласам ако се предложи – написао је на свом Фејсбуку посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић. Међутим, убрзо је ову објаву и склонио.Да будем искрен, одавно ме ништа није изнервирало колико крајње бесмислена одлука Кризног штаба да маске морамо да носимо и на отвореном, па још и да казну платим ако је не носим. Нисма стручњак из области медицине, читам свачије стручно мишљење и више ми је убедљиво да сама маска као заштита и није толико ефикасна, али не бих у то да улазим. Прихватам, мада невољно, да маску носим у затвореном простору, али на отвореном жив нећу да то носим. Додатно, ако се заиста неко дрзне да пошаље измене и допуне закона о прекршајима у Скупштину у којима ће се предвидети кажњавање људи због неношења маски на отвореном лично ћу се томе спротивити и гласаћу против – истакао је.

Ђукановић је рекао и оно што мисли већина: да живот због короне не сме да стане.

– За све ово време колико траје пандемија ми од струке нисмо чули како се корона лечи. Значи, да упростимо, ЛЕКА НЕМА! Једино што чујемо је циљ да се спречи ширење вируса и то разумем, али извините, уколико лека не буде било рецимо 20 година да ли заиста неко мисли да би требало 20 година да носимо маске, да се не дружимо, да не ради привреда, да не идемо у школу, позориште, факултет, утакмицу??? Еј, маните се људи. Не желим да живим у параноји како ће ме корона стрефити где год да се окренем. Разумем забринутост, разумем и одређене превентивне меере, али не можете човечанству живот да ускратите.

Међутим, чини се да је Ђукановић једном руком хтео да убије две муве. Поред противљења одлуци Кризног штаба, изгледа да је оставио простора за релативизацију броја преминулих од коронавируса, будући да подсећа да има и оних који су преминули и од других болести.

– Ниво смртности од короне нам указује да би требало да се припазимо, али не и да живимо у константном страху и параноји, а чини ми се да читаво човечанство иде ка томе. Испада да ове године нико није умро од рака, срчаног удара, шлога или било које друге болести, већ да се само умире од короне – навео је.

Ђукановић у свом закључку каже да ова мера није рационална и понавља да је не би гласао.

– Значи, прихватам сваку рационалну меру и која има смисла, али да носим под принудом маску на отвореном и још да ме неко кажњава за то, е то нећу. И нећу за то да гласам ако се предложи.

Подсетимо, Владимир Ђукановић је недавно на Фејсбуку замолио своје пратиоце да му се не обраћајују за контакт са другим функционерима Српске напредне странке јер нема контакте, нити се дружи са руководиоцима странке.

– Отуда, уз сво могуће разумевање за ваше молбе да вас са неким ко је на некој функцији повежем, ја то нисам у стању јер за већину људи које ме питате ја их и не познајем и никада им очи видео нисам – навео је тада Ђукановић, додајући да више неће бити активан у медијима, као и да ће више времена проводити са породицом.

(Директно)

KOMENTARI3 коментара

 1. Косовац says:

  Лепо прича Владимир Ђукановић. Али мене здраво интересује, да ли ће овај СНСовца у Скупштини да гласа за промену Устава? И онда да у свом Фаце Бооку образложи свој став. Ја претпостављам (колико сам га медијумски упознао), да би он одговорио овако: „Гласао бих за промене Устава што се тиче бирања судија, а ако ми промакне и уфуња се амандман о Косово Репубљик, онда ћу после гласања осути протестно дрвље и камење, онако како ја то одлично знам. И мало пепела преко своје главе, ред је. ……………Ово што се овај презимењак прослављеног Монтенегрина пита „….али извините, уколико лека не буде било рецимо 20 година да ли заиста неко мисли да би требало 20 година да носимо маске….“, ја му одговарам да се не секира: Престаће он да носи маске онда када пристане да се чипује вакцином (руском или америчком – свеједно). А ако се не чипује, он то зна боље од мене, да ће изгубити све грађанске и сељачке слободе. ………………..Иначе, посматрајући безлична лица неких носача маски, дошао сам до запањујућег открића да им се то толико свиђа, да ће они да наставе да носе маске и када (ако) престане наредба. Ношење маски за неке постаје статусно питање. Наравно и показатељ господске одрживе друштвене одговорности.

  • Косовац says:

   Када сам већ кренуо, користим прилику да питам Владимира Ђукановића зашто не санкционише противуставно отварање сајта Скупштине Србије на Хрватској латиници?

 2. Slobodanka says:

  Priprema tržišta za Gejtsa i ostale vrši se nad celokupnom svetskom "stokom". Što bude veći broj vakcinisanih "grla" to će njih nekoliko moćnih imati veću zaradu. Zato "stoka" danonoćno i već mesecima dobija vesti o opasnosti od te jedne vrste zarazne bolesti, a koja je opasna slično koliko i grip. Eto tome služi naše obavezno nošenje maski. Ali ako raja brnjice ne prikači, takvu neposlušnost ODMAH i papreno će naplatiti več organizovana domaća inkvizicija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u