ПОБУНА ВОЈСКЕ У УКРАЈИНИ!

ПОБУНА ВОЈСКЕ У УКРАЈИНИ!

31 децембра 2020

Председник Украјине Владимир Зеленски добио је подршку милитантног дела политичара због изјаве да ће у случају рата са Русијом мобилисати цели народ укључујући и жене.

Први председник Украјине Леонид Кравчук је похвалио Зеленског назвавши га правим патриотом. На другој страни генерали који су ратовали у Донбасу међу којима је и заменик руководиоца Савета безбедности и одбране Украјине Сергеј Кривонос су против размишљања да се крене у рат са Русијом јер би то довело до масовног дезертерства. Додуше Зеленски се брани да је он о мобилизацији говорио ако нападне Русија на Украјину.– Покушаји мобилизације 2014. године и 2018. године показали су да се у Украјини она не може провести… Украјински народ не жели да ратује против Русије – казао је заменик секретара Савета националне безбедности и одбране генерал Сергеј Кривонос и поручио председнику Зеленском који није служио војску да води рачуна о расположењу народа. Генерал Кривонос јавно пита: „Кад би и мобилисали све мушкарце и жене колико су они обучени да држе оружје у рукама?“ Одмах и одговара: „Народ није обучен и не жели да ратује“.

Политиколози кажу да Владимир Зеленски не жели никакав рат и да је његова изјава о мобилизацији целог украјинског народа пропагандног каратера. Он жели да се свиди онима који ће доћи на власт у САД и који заговарају сукоб Украјине и Русије. У украјинској елити је раскол а већина народа није за рат. У Кијеву се може чути да би у случају рата са Русијом кроз недељу дана 80 посто украјинске армије прешло на страну Русије.

Сергеј Григорјевич Кривонос је ратовао у Донбасу и одлично зна какве су реалне шансе украјинске армије против Руса. Он је ратовао у рејону аеродрома Краматорск и чак је награђен орденом за учешће у Антитерористичкој операцији. Кривонос је образовани официр и генерал и може да процени реални однос снага.Уосталом није он једини украјински генерал који упозорава да однос снага није такав да се равноправно ратује. Ни украјински војни врх не жели да улази у авантуру ослобађања Донбаса ратом јер би број погинулих војника и цивила био јако велики. Генерал-пуковник Руслан Хомчак начелник генералштаба украјинске армије је недавно изјавио да је чисто војним путем немогуће вратити Донбас.

– У војној операцији за ослобађање Донбаса погинуле би десетине хиљада људи само зато да би украјинска војска продрла три до пет километара у дубину. Осим тога украјинска армија би морала да ратује у густо насељеним градовима где би гинули цивили и то сигурно не би подржале цивилизоване државе. Русија би се умешала и одржала би победу јер има више ресурса за ратовање од Украјине, објашњава генерал-пуковник Хомчак.

И украјинско војно руководство је свесно и тога да их у Донбасу не би подржали грађани па би се могло очекивати да ће се војницима „пуцати у леђа“. А противник ће стално добијати информације о кретању украјинске војске.

Иако је у врло тешкој економској ситуацији Украјина се и даље наоружава и набавља војну технику. Велики број Украјинаца сматра да би било боље да се новац троши на решавање социјалних проблема. На модернизацију армије и куповину оружја руководство у Кијеву на неки начин присиљавају лидери западних земаља који то постављају као услов да Украјину једног дана приме у НАТО.

(Вечерње новости)

KOMENTARI5 коментара

 1. Kulak says:

  U Ukrajini bi protiv Rusije ratovali isključivo pokatoličeni unijati iz Zapadne Ukrajine.Svi ostali stanovnici Ukrajine su ruskojezični i u skučaju otvorenog rata bi prešli na rusku stranu.Na Krimu je 2014.bilo 26.000 ukrajinskih vojnika od kojih je 22.000 prešlo na rusku stranu.

 2. šiško says:

  Ukrajina MORA da se dogovori sa Rusijom. Rusija je za nju nezaobilazna adresa. Zapad je daleko i njega ukrajinske brige ne žuljaju, a Rusija ima interes da se stanje u Ukrajini nekako reši, pre svega zbog velikog broja Rusa koji žive u Donbasu i u ostatku Ukrajine. Ako Ukrajina otvoreno prizna da je Krim ruski, mislim da će Rusija biti veoma velikodušna. Samo treba požuriti da se ne predomisle.

 3. milos says:

  pa bi sevastopolj-krim da daju NATO. Boze nas narod kakve budale, pa rusi bi usli u III svetski rat kad bi im rakete bile postavljene protiv njih na krimu..

 4. Rocco says:

  Pravo je pitanje zašto unijatski usrajinci ne formiraju svoju posebnu državu? Ovako su se već svima popeli na glavu sa svojim banderaškim nacizmom i fantazijama da je po njima Rusija okupator.Kako 10-15 miliona ruskih starosjedilaca može biti okupator i agresor na vlastitoj drevnoj Kijevskoj Rusiji?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u