Побуњеници и терористи гађали Алеп пројектилима са хлором

Pobunjenici i teroristi gađali Alep projektilima sa hlorom

25 novembra 2018

POBUNJENICI i teroristi gađali su raketama sa hlorom ekonomsku prestonicu Sirije Alep.

Meta su bili rejoni Halidija i Zahra i ulica Nil, a teža i lakša trovanja zadobilo je 65 žitelja Alepa.

Sirijska armija je tenkovima i raketama gađale pozicije sa kojih je gađan Alep. Mediji u Damasku tvrde da su pobunjenici i teroristi na tim položajima imali „zanačajne gubitke“.

Sirijski provladin list Vatan objavio je da je Turska veliki broj terorista iz sirijske provincije Idlib prebacila u svoj prigranični grad Nusajbin.

KOMENTARI3 komentara

  1. Deda Micko says:

    E moji Rusi, pa za vas su ovi teroristi tatamate, nista vi niste uradili u Siriji, samo ste gledali kako da prodate oruzje. Sramota.

  2. Miraš says:

    Moguče je da je ovaj napad posebno napravljen da isprovocira Damask da snage SAA predju u direktan napad te očekuju da zbog toga pogoršaće se odnosi izmedju Turske i Ruske federacije. Igra kako razjediniti astanske saveznike. Inače sirijski izvori kažu da napad je izvršila An Nusra, mada postoje i izveštaji da je odgovornost za napad preuzeo Ahrar al Šam. Zabavno, Zapadna štampa je već počela da širi teze da je Asad granatirao Alepo hemijskim granatama. Kao i uvek posmatramo vezu radikalnih islamista i "slobodnih" demokratskih medija sa Zapada.

  3. Jovo Veselinovic says:

    e moj Deda koliko ima muslimana nemoze ih niko unistiti a ne da ih rusi srede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *