Почасни строј и срдачан дочек Меркелове за Вучића, почео састанак

Počasni stroj i srdačan doček Merkelove za Vučića, počeo sastanak

27 februara 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas oko podne u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja ga je srdačno dočekala ispred sedišta kancelarske službe.

Kancelarka će posle zvaničnog susreta, tokom kojeg će biti reči o Kosovu i Metohiji, našem putu u EU i ekomomskim odnosima između dve države, gostu iz Beograda prirediti ručak. Predviđeno je da se oboje oko 13.30 sati obrate novinarima.

Šefa naše države na pisti je dočekao počasni stroj, a iz vazdušne luke uputio se na razgovore sa najjačom političkom figurom u Evropi.

Ovo je 11. sastanak Aleksandra Vučića s nemačkom kancelarkom.

Srpski predsednik je poziv kancelarke za današnji sastanak dobio u trenutku kada je pitanje sporazuma Beograda i Pristine u vrhu agende gotovo svih evropskih zvaničnika i centara političke mo Merkelova je u međuvremenu od svoje stranke dobila jasnu podršku za koalicioni sporazum sa Socijaldemokratskom partijom Nemačke (SPD).

Istovremeno, Merkelova je, prema oceni eksperata za spoljnu politiku, prava adresa za konsultacije o resavanju pitanja Kosova i Metohije.

Nemačka, naime, i dalje vodi ključne procese u EU, a i do sada je njena reč bila presudna i po pitanju napretka Srbije u pregovorima o priključenju, tačnije o tome šta sve Srbija treba da uradi da stigne do vrata EU.

Ne treba sumnjati da će Merkel preneti predsedniku Vučiću stav i po pitanju Kosova i Metohije, odnosno sporazuma Beograda i Prištine.

Prema najavama kancelarkinog kabineta, glavne teme sastanka biće bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomsko političke teme.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Kakva sreca, nas sluga otisao da vidi svog nemackog gazdu. Nekad su gazde bili u pantalonama, a sada su u suknji, vremena se menjaju.

  2. Miraš says:

    Na pitanje da li pravno obavezujući sporazum znači priznanje Kosova od strane Srbije, kancelarka je odgovorila da, što se tiče očekivanja u odnosu na Kosovo, ona nije ta "koja će propisati šta se mora desiti i šta je poželjno što bi trebalo uraditi"... "Inicijativa polazi od strane Srbije, predsednik Srbije je taj koji je tu glavni akter", rekla je Merkelova. Prva rečenica je tačna jer i Merkelova je samo glavna metla u EU koja izvršava šta joj se od gore naredi. Druga rečenica nije tačna jer tek Vučić sigurno nije glavni akter, a o svemu odlučuje i naredjuje elita koja pravi NWO zapadnog tipa. Sve se svodi na staro i odavno poznato: Pop djaku (Merkel), a djak crkvenjaku (Vučić).

  3. test01 says:

    Pa mogla je i email da mu posalje sa domacom zadacom kao i obicno (koju on rado izvrsava). Ista prica, sada treba da potpise sa siptarima izmene 'briselskog sporazuma' sa daljim prznavanjem siptarske narko-drzave na teritoriji RS. Doduse kao i svako dobar gazda koji voli svoje 'pets', ponekad ga pusti da cvili i gmize pred njenim nogama, da je jos vise voli ... Da li su ovi Srpski 'politicari' svesni da se Merkelovoj drma tlo pod nogama i u Nemackoj i da joj se vlast otgla kontroli?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *