ПОЧЕЛА ЛИКВИДАЦИЈА ФРАНЦУЗА! Руски падобранци ликвидирали СЕДАМ ПЛАЋЕНИКА ФРАНЦУСКЕ ЛЕГИЈЕ!

ПОЧЕЛА ЛИКВИДАЦИЈА ФРАНЦУЗА! Руски падобранци ликвидирали СЕДАМ ПЛАЋЕНИКА ФРАНЦУСКЕ ЛЕГИЈЕ!

7 маја 2024

Прва група војника из Француске Легије странаца, која се борила на страни Украјине, погинула је у сукобу са руским трупама код Часовог Јара, тврди ратни дописник Борис Рожин на свом Телеграм каналу.

– У шумарији, на јужним прилазима Часовом Јару, у пуцњави, падобранци су наишли на групе плаћеника – пише војни дописник.Према Рожину, француска Легија је у једној бици изгубила око седам војника. Он је додао да је реч о вештим и мотивисаним борцима, а не о оним плаћеницима који су дошли у Украјину да зараде и, осетивши претњу, спаковали кофере да иду кућама.

Рожин је потврдио да су француски плаћеници требало да помогну у одбрани Славјанска ако дође до продора на фронт. Међутим, због критичног стања украјинских оружаних снага у Часовом Јару, неки легионари су тамо пребачени.

Париз негира пребацивање војног особља из Француске Легије странаца у Украјину ради учешћа у непријатељствима на страни украјинских оружаних снага. Министарство спољних послова Француске назвало је ову информацију непоузданом. Саопштење се појавило на званичној страници Министарства спољних послова на друштвеној мрежи Кс.

Још у априлу се сазнало да су први страни плаћеници из Француске легије стигли у Украјину да пруже помоћ украјинским оружаним снагама у Славјанску. У саставу јединице су стручњаци за артиљеријско извиђање и инжењери специјализовани за изградњу утврђења. Према речима пуковника француских оружаних снага, послани војници нису довољни да зауставе напредовање руске војске.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  "Парле ву франсе?" Јок, ти ми говориш.

 2. persida says:

  Добро су се маскирали, лишће им уз дупета расте.

 3. mamlaz says:

  ova dvoica su istrcala sa svecane povorke ili negdje sa parade. da su na liniji boja ne bi prezivjeli 2 do 5 minuta. ovo noovinar baca / bombice / nama neradsnicima

 4. mamlaz says:

  inace , tekst je nepovezan kao da je preljetao helikopterom po boistu pa cvrljao sto misli da treba napisati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u