ПОЧЕЛА ЛИКВИДАЦИЈА ФРАНЦУЗА! Руски падобранци ликвидирали СЕДАМ ПЛАЋЕНИКА ФРАНЦУСКЕ ЛЕГИЈЕ!

POČELA LIKVIDACIJA FRANCUZA! Ruski padobranci likvidirali SEDAM PLAĆENIKA FRANCUSKE LEGIJE!

7 maja 2024

Prva grupa vojnika iz Francuske Legije stranaca, koja se borila na strani Ukrajine, poginula je u sukobu sa ruskim trupama kod Časovog Jara, tvrdi ratni dopisnik Boris Rožin na svom Telegram kanalu.

– U šumariji, na južnim prilazima Časovom Jaru, u pucnjavi, padobranci su naišli na grupe plaćenika – piše vojni dopisnik.Prema Rožinu, francuska Legija je u jednoj bici izgubila oko sedam vojnika. On je dodao da je reč o veštim i motivisanim borcima, a ne o onim plaćenicima koji su došli u Ukrajinu da zarade i, osetivši pretnju, spakovali kofere da idu kućama.

Rožin je potvrdio da su francuski plaćenici trebalo da pomognu u odbrani Slavjanska ako dođe do prodora na front. Međutim, zbog kritičnog stanja ukrajinskih oružanih snaga u Časovom Jaru, neki legionari su tamo prebačeni.

Pariz negira prebacivanje vojnog osoblja iz Francuske Legije stranaca u Ukrajinu radi učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske nazvalo je ovu informaciju nepouzdanom. Saopštenje se pojavilo na zvaničnoj stranici Ministarstva spoljnih poslova na društvenoj mreži Ks.

Još u aprilu se saznalo da su prvi strani plaćenici iz Francuske legije stigli u Ukrajinu da pruže pomoć ukrajinskim oružanim snagama u Slavjansku. U sastavu jedinice su stručnjaci za artiljerijsko izviđanje i inženjeri specijalizovani za izgradnju utvrđenja. Prema rečima pukovnika francuskih oružanih snaga, poslani vojnici nisu dovoljni da zaustave napredovanje ruske vojske.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  "Parle vu franse?" Jok, ti mi govoriš.

 2. persida says:

  Dobro su se maskirali, lišće im uz dupeta raste.

 3. mamlaz says:

  ova dvoica su istrcala sa svecane povorke ili negdje sa parade. da su na liniji boja ne bi prezivjeli 2 do 5 minuta. ovo noovinar baca / bombice / nama neradsnicima

 4. mamlaz says:

  inace , tekst je nepovezan kao da je preljetao helikopterom po boistu pa cvrljao sto misli da treba napisati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *